Arrangör - MT2007

Här hittar du som är arrangör information och blanketter för Svenska Brukshundklubbens mentaltest 2007.

Arrangör

Arrangör är den klubb som hanterar provet. Arrangören är ansvarig för mentalbanan, administration, boka funktionärer och att resultaten redovisas till Svenska Brukshundklubben (SBK). Före provet ska arrangören anmäla provet på SBK Tävling, senast åtta dagar före provdagen. Rätt att arrangera mentaltest har samtliga rasklubbar, distrikt och lokalklubbar.

Ansökningstid

Arrangör ska lägga in provet i SBK Tävling senast en vecka före provdatum.

Rapportera resultat i SBK Tävling

Från 1 maj 2016 hanteras mentaltest (MT2007) helt, både anmälan och resultatrapportering, via SBK-tävling.

Arrangera korning

I korning ingår ett mentaltest och en exteriörbeskrivning. Det går bra att arrangera varje del för sig, mentaldelen respektive exteriördelen eller båda vid ett tillfälle.

Länk till regler för korning där mentaltest ingår.