Lathunden - FAQ

Här hittar du de mest frekvent ställda frågorna gällande Lathunden. Titta gärna här innan du kontaktar Svenska Brukshundklubben med din fråga.

Fungerar Lathunden SQL på en MAC?
Svar: Dessvärre inte, utan enbart på Windows XP eller Windows 7. Det finns användare som installerat utan problem på Windows 8, men det är i dagsläget inte supporterat. Vi rekommenderar inte heller att använda Windows Vista då det finns användare som haft problem med Vista.

Vad får jag när jag köper Lathunden SQL?
Svar: Du köper ett program som kan hantera SKKs rasdatafiler. Rasdatafilerna köps separat från SKK, de ingår inte i licenskonstaden.

Jag har en gammal version av Lathunden, nu verkar varken de nya utställningsresultaten eller de nya SE-registreringsnumrena fungera som de ska.
Svar: Gamla versionen, Lathunden 2006, kan inte hantera de nya utställningsreglerna eller nya registreringsnumren. Du behöver köpa en uppdaterad version. Har du däremot en giltig licens för version 9.x så rekommenderas att ladda ner nya versionen.

När jag ska installera programmet vill jag lägga det på annan partition än C:, men det verkar inte fungera?
Svar: Nej, programmet måste ligga i C:/Lathunden SQL för att fungera.

Vi har hälsoresultat som inte är officiella, kan man registrera även dem?
Svar: Ja, du kan manuellt registrera dessa även om de inte finns hos SKK.

Kan jag lägga till egna hundar, t ex utländska hundar?
Svar: Ja, du kan manuellt registrera dessa även om de inte finns hos SKK.

Det står fel i hundkortet på en hund, härstamningen är fel, resultat saknas e dyl. Vad gör jag?
Svar: Du måste kontakta SKK. Lathunden hanterar de uppgifter som finns hos SKK. Är uppgifterna fel måste de rättas hos SKK.

Jag har hittat en bugg, hur rapporterar jag den?
Svar: Skicka ett mejl till maria.dahlberg@brukshundklubben.se. Beskriv så noga du kan vad du gjorde och vad som hände. Om du fått ett felmeddelande, skriv exakt vad det står. Tänk på att vissa felkoder kan det stå – (minustecken) framför. Tag gärna en skärmdump på felmeddelandet.

Jag hittar inga resultat från rallylydnaden?
Svar: Nej, dessvärre finns inte dessa resultat med i rasdatafilerna än.

Fungerar Lathunden SQL på Windows 8?
Svar: Ja i stort sätt. Undantaget är utskriftsfunktionen som inte fungerar på Windows 8.

När kommer ni släppa en version som fungerar helt på Windows 8?
Svar: Utvecklingen av nästa version, Lathunden SQL ver10, pågår. Dock kommer det att dröja lite tills den finns tillgänglig.

Hittar du inte svaret på din fråga?

Skriv din fråga i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi har möjlighet.