Anmälningsavgifter & centrala avgifter

Centrala adminstrativa avgifter och SKK:s stambokföringsavgifter tas ut för flera av våra prov och tävlingar inom Svenska Brukshundklubben.

Tävlande & deltagare

För våra tävlande och deltagare vid våra arrangemang har vi sidan anmälningsavgifter utan kolumnen för centrala administrativa avgifter.

Funktionärer

Central administrativ avgift

Från och med 2012 tas en central administrativ avgift ut för varje anmälan i samtliga prov & tävlingar inom Svenska Brukshundklubben. Avgiften bidrar till drift och utveckling av systemen för tävlingsverksamheten.

Betalningen av den centrala administrativa avgiften för våra tävlingsgrenar sker automatiskt genom SBK Tävling. För mentalbeskrivning hund (MH) och mentaltest (MT) fakturerar förbundskansliet avgiften i efterhand till arrangören.

Inomhustillägg

För samtliga prov- och tävlingsformer gäller att arrangören kan ta ut ett inomhustillägg upp till 25 kr i de fall man bedömer att arrangemanget kan genomföras inomhus.

Inofficiella arrangemang i SBK Tävling

I de fall man önskar arrangera inofficiella arrangemang kan SBK Tävling användas för att ta emot anmälningar och övrig administration. Den centrala administrativa avgiften för dessa arrangemang är 8 kr/start från och med 1 januari 2012.

Stambokföringsavgift hos SKK

För bruksprov, lydnadsprov, prov inom IPO, mentalbeskrivning (MH), korning, utställningar, rallylydnad och uthållighetsprov (UHP) tas stambokföringsavgift ut av Svenska Kennelklubben (SKK). Se avgifter för klubbar på www.skk.se.

SKK fakturerar Brukshundklubben som sedan fakturerar arrangerande klubb. Läs om faktureringen på sidan Fakturering från förbundet.

Startavgift kan återbetalas

I anmälningar markerade med * ingår en administrativ avgift på 20 kr som arrangören kan räkna av vid de tillfällen återbetalning av startavgift görs direkt från arrangören. Vid de tillfällen återbetalning görs via SBK Tävling har arrangören inte rätt att utta någon administrativ avgift.

För avgifter gällande agility hänvisas till Svenska Agilityklubben.

Lydnad Anmälningsavgift Central administrativ avgift/anmälan
Tillkommer utöver fastställd
avgift för tävlingsklassen

-