Hundförarutbildning (HFU) på Marma v743

Publicerat i: Tjänstehund

En hundförarutbildning genomförs vecka 43 för dig som utbildat och certifierat din första patrullhund eller är under utbildning och ska placeras som hundförare i Hemvärnet. Anmäl dig här direkt på hemsidan.

Datum:

Plats

Marma

Datum & tid

Vecka 43. Torsdag den 26 oktober kl 09.00 – söndag den 29 oktober kl 15.00

Målgrupp

Hundförarutbildning är en obligatorisk del av grundutbildningen för dig som utbildat och certifierat din första patrullhund, eller är under utbildning, och ska placeras som hundförare i Hemvärnet. Utbildningen ska genomföras innan verksamhet i förbandet påbörjas.

(Hundförare som genomfört HTU eller HBU ska inte genomföra HFU. Hundförare som har utbildat patrullhund tidigare får endast delta i mån av plats.)

Förkunskapskrav

Genomförd GU-F, GMU, GU eller alternativt värnplikt, samt genomförd grundkurs Patrullhund med godkänt certifikatprov alternativt under utbildning.

HFU kan med fördel genomföras innan certifikatprovet för att snabbt komma in i förbandet.

Syfte/mål

Utifrån förbandets uppgifter övas du teoretiskt och praktiskt med gruppchefer och instruktörer som har goda kunskaper i hur hund ska nyttjas. Det ger en bra grund för att sen kunna verka i din pluton/grupp där kunskapsnivån för hur sensor hund fungerar är varierande.

Efter kursen ska du ha med dig mer erfarenhet och verktyg för att kunna fungera i din befattning och även vara ett stöd för plutons- och gruppchef i hur hunden nyttjas i olika situationer och vad som krävs i planering med hunden som tillförd resurs.

Kursen genomförs under fyra dagar under ledning av instruktör samt gruppchefer ur Hemvärnet.

Ersättning

Kursdeltagare får kost och logi samt kilometerersättning om resan till och från kursen sker med bil.

Dagpenning (90% av sjukpenninggrundande inkomst delat med 365 dagar) utbetalas mot inlämnat intyg om sjukpenninggrundande inkomst från Försäkringskassan, eller som lägst med för närvarande 130 kronor.

Resor

Information om eventuelll resebokning skickas ut i samband med att antagningsbesked skickas ut ca en månad innan kursstart.

Övrigt

Under kursen nyttjas endast ett fåtal hundar. Kursen är inte inriktad mot dressyr. Dock finns det gott om fina hundstallar på Marma för dig som önskar ta med dig hund.

Kontaktperson

Håkan Holmberg, telefon 070-685 32 44

Anmälan

Anmälan görs i formuläret nedan senast den 17 september. Antagningsbesked skickas ut ca en vecka efter sista anmälningsdatum.

Kontrollera att du skrivit rätt e-postadress då bekräftelse på din anmälan skickas via e-post.
OBS! Anmälan till HFU görs enligt den utbildningsplan som skrevs i samband med kursstart på patrullhundskurs.
Har du utbildat en patrullhund tidigare? (då erbjuds du endast plats om kursen inte är full) Obligatoriskt
Kryssa för om du tar med hund