K9 Biathlon i Luleå

Publicerat i: Tjänstehund

K9 Biathlon i norr 2018 går av stapeln den 4 augusti i terrängen kring F 21 i Luleå. Arrangemanget som är större än någonsin tidigare genomförs tillsammans med Luleå Hundungdom.

Datum:

Nyheter 2018

Kopplat till jubileumsåret så kommer vi ha några nyheter att presentera, bland annat att;

Just nu är det 120st anmälda vilket är en ökning mot tidigare år.

Familjeklass

Utöver dessa ekipage tillkommer en familjeklass där barn mellan 5-12 år tillsammans med äldre syskon eller vuxen, med eller utan hund, tar sig igenom en lite kortare bana.

Skyddsklass

Vi har även en skyddsklass vilket innebär att vi försöker motsvara tävlingsformens ursprung i övriga Europa där en gren finns just för bitande hundar.

För att deltaga i denna klass är man tjänstehund med skyddsdressyr i befattningsbeskrivningen eller har skyddslicens via Svenska brukshundklubben.

Uppvisningar & prova-på

Utöver ovan så hoppas vi att kunna presentera ytterligare delar för att ge tävlingsdagen ett större mervärde för tävlande, publik, hundägare och blivande hundägare.

Exempel på detta kan vara att hundägare kan få träffa en instruktör och Försvarsmaktsinformatör för att ta del av vår kompetens och rikta dem in i vår och Försvarsmaktens verksamhet.

Det kan även innebära att man får prova på eller få förevisat olika delar av vår verksamhet, men även att blivande hundägare kan få ställa frågor och att vi är delaktiga att skapa ett ökat intresse av vår verksamhet.

Vi finns på Facebook

För att lära er om K9 Biathlon i norr, och som många före er, även hitta inspiration för att anordna liknande arrangemang så sök upp oss på Facebook och "K9 Biathlon i norr 2015, 2016, 2017, 2018.

Vi syns i Luleå!