• Boka boende inför SM

Ska du på SM i Lydnad och Rallylydnad i sommar? Passa på att boka boende via vårt erbjudande hos Scandic Elmia.

Publicerat i: Prov & tävling

• Alla mår bra av hundar

Värdet av att få vara tillsammans med hundar och hitta på roliga aktiviteter är något som hundägare kanske inte reflekterar så mycket över. Men som funktionshindrad är det inte alltid så lätt att ha egen hund. Samtidigt som kontakten med hundar ger både närhet, gemenskap och energi. Läs mer om hur Billinge Brukshundklubb gjort hundgemenskapen mer tillgänglig för alla.

Publicerat i: Organisation, Prov & tävling, Hundägarutbildning, Avel & hälsa, Tjänstehund

• Mentaltester 2017

Uppdatering av informationen om vad som gäller angående mentaltester från 2017 håller på att färdigställas och kommer att publiceras på hemsidan inom kort.

Publicerat i: Avel & hälsa

• Mer än 100 000 personer kräver fyrverkeribegränsningar

I dag överlämnar representanter från Svenska Kennelklubben, Svenska Brukshundklubben, Djurskyddet Sverige och Djurens Rätt en namninsamling till regeringen med krav på begränsningar av privatpersoners användande av fyrverkerier.

• Möte med MSB om framtida behov av räddningshundar

Svenska Brukshundklubben och MSB träffades den 19/1 för att prata om utvecklingen av räddningshundverksamheten, från internationell till nationell räddningsstyrka. Beslut är ännu inte fattat men signalerna är positiva. Läs anteckningarna från mötet här.

Publicerat i: Tjänstehund

• Intresseanmälan FM-kontrollant

Information från Försvarsmaktsgruppen om hur befintliga kontrollanter kan anmäla sitt intresse till att vidareutbilda sig till försvarsmaktskontrollanter har skickats ut till distrikten under januari. Sista dag att anmäla intresse är den 27/1.

Publicerat i: Tjänstehund

• Vinnarna i frågesporten på My Dog 2017

Svenska Brukshundklubben fanns på plats på My Dog 2017. I montern hade vi en frågesport för mässans besökare. Här kommer både rätta svaren och namnet på de lyckliga vinnarna.

• Gratis kurs i kartor, kartprogram och GPS

Frivilliga Radioorganisationen (FRO) håller en kurs som vänder sig till dig som är intresserad av att jobba integrerat med kartor, kartprogram och GPS. Kursen äger rum lördag 14 januari 2017 kl. 09.00.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , , 42 , Nästa