Aktiviteter i sommar

Publicerat i: Organisation, Prov & tävling, Hundägarutbildning, Avel & hälsa, Tjänstehund, Assistanshund

Våra lokala firanden i Jubileumsapporten fortsätter även under sommaren! Här kan du läsa mer om vad som arrangeras.

Jubileumsapporten är de lokala event som lokalklubbar, distrikt och rasklubbar genomför ute i landet för att fira Brukshundklubbens 100-årsjubileum. Här kommer de event som är aktuella under sommaren.

Loppis i Höör

Den 1 juli kommer Höörs Brukshundklubb ha loppis med hundsaker. Denna dag kommer du också få möjlighet att se de aktiviteter som finns på klubben. Har du koppel, halsband, hundbädd, leksaker eller annat som hunden behöver i träning eller hemma? Hör i så fall av dig till Annika Jönsson som har hand om insamlingen av hundsakerna. Pengarna från loppisen kommer att skänkas till välgörande ändamål.

Lag-SM i rallylydnad i Insjön

Lag-SM i rallylydnad genomförs på lördagen den 7 juli. Dessutom arrangeras 3 st mästarklasser på söndagen.

Jubileumsvecka i Bollnäs

Jubileumsvecka hos Bollnäs Brukshundklubb startar den 7 juli och avslutas 14 juli. Man arrangerar bland annat agilitytävling, rallylydnadstävling, uppvisningar och kurser.

Hundpromenad i Orust

Kom och var med och promenera tillsammans med oss och passa på att stödja Barncancerfonden samtidigt! Promenaden sker den 10 juli och vi samlas på parkeringen i Henåns hamn med våra fyrfotade vänner och tillsammans går vi en kvällspromenad runt Henån! Vi tar emot en frivillig avgift på 60 kr som går oavkortat till Barncancerfonden!

Utställning i Nybro

Inofficiell hundutställning för hundar över 4 månader, av alla raser, arrangeras i Nybro den 12 juli. Sommarkvälls-utställning, börjar kl 17.

Jubileumslydnad i Karlsborg

Jubileumslydnad, en tävling i alla lydnadsklasser på Karlsborgs Brukshundklubb, Tallåsen arrangeras den 13 juli.

Hundpromenad i Hammarstrand

Under den årliga Hammarstrandsmarknaden finns Ragunda Brukshundklubb på plats hela dagen den 13 juli för att svara på frågor och ge "bra att ha" råd. Under förmiddagen arrangeras en hundpromenad för alla fyrbenta besökare och deras hussar/mattar. Promenaden går längst Centralgatan genom hela marknadsområdet.

Rallylydnad och utställning på Öland

Som två av inslagen i eventet Eriksöre Hundveckor arrangerar Vit Herdehundklubb officiella rallylydnadstävlingar den 13-15 juli, tre starter möjliga i samtliga klasser, samt en inofficiell utställning den 14 juli.

Uppvisningar i Norrtälje

Uppvisningsgruppen genomför sitt program vid större evenemang i Norrtälje, ex Amercan car show (Lilla Torget), familjeaktiviteter i societetsparken vid skolstart. Datum för eventet är 14 juli.

Utställning och rallylydnad i Njurunda

Svenska Briardklubbens utställning Nordstjärnan och Svenska Briardklubbens KM med officiella rallylydnadstävlingar, dubbla klasser, arrangeras den 14-15 Juli.

Rallylydnad i Falkenberg

Rallylydnadstävlingar i två dagar (kvällar) med start den 20 juli arrangeras i Falkenberg. Samtliga klasser har två anmälningsbara klasser per dag.
För mer information klicka här.

Valputställning, agility och rallylydnad i Tierp

Den 5 augusti arrangeras drive in-valputställning, prova på agility och rallylydnad hos Tierps Brukshundklubb.

Hundparad och uppvisningar i Uppsala

Hundevent i centrala Uppsala arrangeras den 12 augusti. Hundparad, uppvisningar med mera.

Prova på i Orust

Kom och testa olika aktiviteter med din hund den 12 augusti! Under dagen finns möjlighet att testa bland annat agility, rallylydnad, lydnad, spår & vardagslydnad via "Hur duktig är din hund?". Inga förkunskaper krävs och inget medlemskap behövs! Prova-på-dagen är gratis! Svenska Djurambulansen kommer att vara hos oss under dagen och informera om deras verksamhet. Passa på att gå vår tipspromenad eller varför inte köpa fika, korv & bröd och prata massa hund? ALLA är Varmt Välkomna!

Fler lokala event

Här hittar du fler lokala event där just du kan vara med och fira vårt 100-årsjubileum!