Tävlingsledare agility

Här hittar du som är tävlingsledare information och blanketter för tävlingsgrenen agility.

Tävlingsledare

Tävlingsledarens främsta uppgift under en tävling är att ansvara för att resultatrapporteringen blir korrekt. Man är spindeln i nätet och ser till att hela tävlingen fungerar smidigt.

Ur reglerna

Agilitytävlingsledare auktoriseras av SKK. Agilitytävlingsledare ska vara medlem i till SKK ansluten länsklubb, specialklubb eller ungdomsförbund.

Tävlingsledare får ej tävla i någon klass på tävling där denne själv tjänstgör.

Bli tävlingsledare

För att få mer information om vad som gäller för att bli tävlingsledare i agility hänvisar vi till Svenska Agilityklubben.

Hitta utbildning

Utbildningarna arrangeras av lokala klubbar och distrikt inom Svenska Brukshundklubben (SBK) samt klubbar inom Svenska Kennelklubben och Sveriges Hundungdom. Prata med närliggande klubbar och se om de har någon utbildning på gång eller hör med din egen klubb om ni kan arrangera en utbildning.

Auktorisation

När man genomfört utbildningen skickas intyg på att man klarat det teoretiska och det praktiska provet in till Svenska Agilityklubben som därefter utfärdar bevis.