Tävlingsledare - bruksprov

Här hittar du information och blanketter för tävlingsledare inom Svenska Brukshundklubbens tävlingsgren bruksprov.

Tävlingsledare

Tävlingsledare finns i en B en A och en Patrull (PTR) variant.

B-tävlingsledare planerar, organiserar och genomför bruksprov (undantag skyddshundsgruppens huvudmoment samt de delar som åligger tävlingssekreteraren). A-tävlingsledaren planerar, organiserar och genomför bruksprov i skyddshundsgruppens huvudmoment. PTR-tävlingsledaren planerar, organiserar och genomför bruksprov i patrullhundgruppen.

Bli tävlingsledare

Utbildningen arrangeras i distriktets regi och vänder sig till dig som vill bli auktoriserad tävlingsledare B, A eller Patrull (PTR).

Du ska vara medlem i Svenska Brukshundklubben (SBK), tävlingsmerit godkänd i lägre klass eller av klubbstyrelse bedöms ha förvärvat motsvarande erfarenhet på annat sätt, bli rekommenderad av din lokalklubb för att få gå utbildningen. Det är lokalklubben som skickar in anmälan till distriktet. I provet ingår ett teoretiskt samt ett praktiskt prov och man ska också genomföra två praktiktjänstgöringar. För auktorisation krävs att man är 18 år.
För att utbilda dig till PTR-tävlingsledare ska du vara medlem i SBK, tävlingsmerit godkänd lägre klass eller ha certifierat egen hund eller är provledare.