Tävlingssekreterare - bruksprov

Här hittar du information och blanketter för tävlingssekreterare inom Svenska Brukshundklubbens tävlingsgren bruksprov.

Tävlingssekreterare

Tävlingssekreterare vid bruksprov sköter all pappershantering kring ett prov. Bland annat att ta emot anmälningar, sköta eventuell lottning vid överanmälan, skicka PM, ansvara för sekretariatet på provdagen och registrera resultatet i SBK Tävling.

Bli tävlingssekreterare

Utbildningen arrangeras i distriktets regi och vänder sig till dig som vill bli auktoriserad tävlingssekreterare.

Du ska vara medlem i Svenska Brukshundklubben (SBK), bli rekommenderad av din lokalklubb för att få gå utbildningen och det är lokalklubben som skickar in anmälan till distriktet. I provet ingår ett teoretiskt samt ett praktiskt prov. För auktorisation krävs att man är 18 år.