Tävlingssekreterare rallylydnad

Här hittar du som är tävlingssekreterare information och blanketter för Svenska Brukshundklubbens tävlingsgren rallylydnad.

Tävlingssekreterare

Tävlingssekreterarens främsta uppgift under en tävling är att ansvara för att resultatrapporteringen blir korrekt. Man ordnar ofta med protokoll och startlistor samt är med och för in resultaten i SBK Tävling.

Ur reglerna

Rallylydnadstävlingssekreterare auktoriseras av SBK.

Rallylydnadstävlingssekreterare auktoriserad i Sverige skall vara medlem i till SKK ansluten länsklubb, specialklubb eller ungdomsförbund.

Rallylydnadstävlingssekreterare får ej delta i den klass där denne själv tjänstgör.

Bli tävlingssekreterare

Förkunskapskrav för blivande tävlingssekreterare

• God kännedom om Rallylydnadens regelverk
  • Rekommendation från sin klubb

Hitta utbildning

Utbildningarna arrangeras av lokala klubbar och distrikt inom Svenska Brukshundklubben (SBK) samt klubbar inom Svenska Kennelklubben och Sveriges Hundungdom. Prata med närliggande klubbar och se om de har någon utbildning på gång eller hör med din egen klubb om ni kan arrangera en utbildning. Vi kommer även inom kort att börja lägga ut aktuella utbildningar på denna sida.

Auktorisation

Ansökan om auktorisation sker på samma sätt för tävlingssekreterare som för skrivare. Dock ska olika blanketter användas. Läs om auktorisation, ansökan och distriktets hantering, på sidan för skrivare rallylydnad.