Innan du köper hund

Vi i Svenska Brukshundklubben ger dig tips på vilka förutsättningar och vilken utrustning som en hund kräver och behöver.

Ge hunden rätt förutsättningar

Se till att du kan ge din hund rätt förutsättningar. Då finns alla möjligheter att få ett riktigt gott hundliv tillsammans.

Vara tillsammans med valpen

Har du en sysselsättning som tillåter dig att vara tillsammans med din valp dygnet runt den första tiden? Det innebär inte de första tre veckorna utan kanske fram till valpen blivit så gammal som 6-8 månader och den behöver skolas in för att kunna vara ensam.

Inte mer än sex timmars ensamhet för hunden

Det går inte att från en dag till en annan lämna valpen ensam.Kan du praktiskt lösa det så att hunden inte behöver vara ensam längre än max sex timmar per dag resten av hundens liv? Praktiskt kan den bästa lösningen till exempel vara en dagmatte.

Fysisk och mental stimulans

Är du beredd att ge din hund den motion och mentala stimulans som den behöver för att må bra? Är du beredd på att hunden behöver promenader flera gånger per dag, i alla väder, året om?

Hundens korta liv

Är du och övriga familjemedlemmar förberedda på att hundens liv är kort och att det kommer en sorgsen tid då er fyrbenta vän ska vandra till sällare jaktmarker?

Ha rätt utrustning

Utrustning Hemapotek för hunden

Hundförsäkring
Sakförsäkring