Logotyp

Svenska Brukshundklubbens logotyp symboliserar våra verksamheter och klubbar som länkar i en helhet. Logotypen skapades redan 1951.

Användande av logotypen

Svenska Brukshundklubbens logotyp är skyddad med copyright, den får inte förvanskas eller missbrukas. Logotypen har funnits sedan 1951, läs mer om det i vår historia.

Logotypen i klubb & distrikt

Som klubb eller distrikt i Brukshundklubben bör logotypen användas på exempelvis brevpapper, affischer, skyltar och märken. Även i annonser och trycksaker inom vår verksamhet. Den bidrar till att sprida bilden av och förtroendet för Brukshundklubben.

Ny grafisk profil på G

Svenska Brukshundklubbens logotyp 2016

Med anledning av en ökad efterfrågan från klubbar och distrikt på en gemensam profil, har förbundet börjat att fräscha upp sin grafiska profil som gradvis kommer att fasas in, främst i tryckt material. I detta ingår också en renodling av logotypen. Förslag på renodling av logotypen kommer att ligga som förslag till kongressen (SBK:s årsmöte) i maj.

Förslaget tillgodoser behovet av att modernisera logotypen och göra den enklare att trycka och hantera.

Den tidigare versionen av logotypen kommer fasas ut under en period så det inte tillkommer extrakostnader. Vi räknar med att det tar cirka ett år för utfasning centralt. På distrikt- och klubbnivå kan det ta ytterligare tid. Vi kommer ta fram klubblogotyper enligt den nya profilen där vi prioriterar de klubbar som redan sedan tidigare använd SBK-loggan med klubbtillägg samt distrikt. Klubbar och distrikt implementerar sedan detta i sin takt. Andra klubbar kommer ha möjlighet att skaffa SBK-baserad logotyp med lokalt tillägg precis som tidigare.

Beställ egen klubblogotyp

Som rasklubb, lokalklubb eller distrikt kan man beställa en unika logotyp från förbundskansliet. Eftersom ny grafisk profil är på G går det inte att beställa klubblogotyper i nuläget. Mejla oss gärna ändå så vi vet att det finns intresse. Vi kan då återkomma till er när vi kan börja leverera enligt den nya profilen.

Ladda hem Svenska Brukshundklubbens logotyp

Färgkoder för tryck av logotypen:
Pantone 1225 C (gul) & Pantone 294 C (blå)

För tryck, högupplöst CMYK För webb, lågupplöst RGB
Färg - högupplöst EPS (EPS-dokument, 1,1 MB) Färg - lågupplöst GIF (Image-dokument, 23 kB)
Färg - högupplöst PDF (PDF-dokument, 409 kB) Färg - lågupplöst PNG (Image-dokument, 39 kB)