Landslagsledning

Landslagsledningen i lydnad består av landslagsledare Heidi Billkvam. Till ledningen har Heidi knutit till sig Emilie Hörman för administration och logistik samt Jenny Wibäck som assist och skribent.

Presentation av ledningen

Bild på landslagsledare Heidi BillkvamHeidi Billkvam startade sin hundtränarkarriär 1990 med bearded collien Shanty som kom med i norska landslaget och de tog guld i nordiska mästerskapen 1995, EM 1997 och norska mästerskapen 1998. 1996 tog de VM-silver. Ekipaget vann också GERA (årets lydnadshund i Norge) 1995, 1997 och 1998.

Med den egenuppfödda border collien Bolibompa var hon med i svenska landslaget och tävlade både EM och nordiska mästerskapen på 2000-talet. Tyvärr dog Bolibompa tidigt. Heidi slutade då med lydnad och satsade på fårvallning, där hon nu varit i landslaget i fem år. 2014 lyckades hon med den beundransvärda bedriften att bli svensk mästare i fårvallning!

Sedan 2001 bor Heidi i Värmland och jobbar heltid med hundar, genom att hålla lydnads- och vallningskurser samt driva uppfödning av Border collie under kennelnamnet Kronvallaren.

Kontaktuppgifter Heidi Billkvam: Tfn 070-331 49 08

Bild på landslagsledare Emilie HörmanEmelie Hörman är aktiv tävlande i lydnad på elitnivå, avtalsinstruktör, samt nyutbildad domare. Hon är mycket duktig på logistik och har ett starkt och hjärtligt engagemang inom SBK och då särskilt inom hemmaklubben Hallsberg BK. Till vardags arbetar Emelie som revisor.

Kontaktuppgifter Emelie Hörman: Tfn 070- 257 10 51

Bild på landslagsledare Jenny WibäckJenny Wibäck arbetar som tränare, föreläsare och skribent och brinner för att såväl förare som hundar ska trivas i tävlingssituationen. Hon är aktiv i lydnad som tävlande och domare. 2015 dömde hon nordiska och 2013 hade hon äran att döma SM. Jenny driver även en kommunal utbildning för resurshundförare.

Tillsammans kommer vi tre arbeta hårt för ett landslag som kommer glänsa – och trivas - på mästerskapen!

Kontaktuppgifter Jenny Wibäck: Tfn 0731- 58 89 58

Heja Sverige!