Landslagsledning

Landslagsledare från januari 2018 är Diana Samuelsson. Till sin hjälp har hon assisterande landslagsledare Charlotta "Lotta" Hagström och Daniel Eidenskog.

Presentation

Mitt namn är Diana Samuelsson och jag har från början av 2018 fått förtroendet att bli Sveriges nya landslagsledare i lydnad. Jag är väldigt glad för det stora stödet som jag har fått från landslagstruppen och andra härliga lydnadstävlande, TACK!

Diana

Vid min sida har jag Charlotta "Lotta" Hagström. Fram till juli 2018 har även Daniel Eidenskog varit en del av ledningen. Stort tack Daniel för den tid du har lagt ner på detta!

För mig var det viktigt att bilda ett team som verkligen brinner för lydnad och drivs av att få möjlighet att utveckla landslaget tillsammans med lydnadstruppen. Jag var angelägen om att alla i ledningen var beredda att ta ett stort ansvar inför och på mästerskapen, eftersom jag är den första landslagsledaren som själv tävlar för en plats i landslaget. Jag har varit med i landslagstruppen från 2008–2017 och tävlat med två olika hundar i Sveriges lydnadslandslag.

Förutom det övergripande ansvaret för landslaget kommer jag främst arbeta med utveckling/förändring, läger och landslagstruppens ekipage.

När jag tillfrågade Lotta och Daniel var det deras specifika styrkor som tillsammans gör att vi kan utveckla och serva landslaget på bästa sätt, som var det viktigaste för mig.

Lotta är utbildad domare och har stor kunskap kring internationella tävlingar. Hon kommer främst arbeta internationellt med VM och NM, men även utveckla landslagstruppen från en domares perspektiv.

Lotta Hagström med hundar

Diana Samuelsson: 070-2246034 eller diana@rockdog.se