Uttagning av landslag

Lydnaden är en hundsport med framtiden för sig och allt fler länder får fram duktiga ekipage. Vår målsättning är att skapa ett lag som kan hävda sig på toppen.

Vi vill få fram det där lilla extra som behövs för att nå pallplats. När vi väljer ut ekipage till laget prioriterar vi därför förare som – utöver att prestera goda resultat – bidrar till ett gott och positivt arbetsklimat som ger var och en i laget chans att blomma ut och nå sin fulla potential när det verkligen gäller.

Det är också viktigt att hundarna har goda förutsättningar att klara att prestera i den speciella miljö ett mästerskap kan genomföras i. De ekipage som har placering 1-3 på rankinglistan är normalt direktkvalificerade, men det är möjligt att även någon av dessa får stå över om särskilda skäl finns utifrån våra övergripande kriterier.

Årets landslagsläger

2017 års landslagsläger äger rum den 10-12 mars i Guldhunden Arena, Kalmar och den 6-8 oktober i Kyrkekvarn, Mullsjö.

Båda lägren har samma upplägg. Vi startar fredag kväll och slutar söndag sen eftermiddag. Ibland kan det även finnas möjlighet för extra träning i hallen fredag eftermiddag för den som vill.

Uttagning

Till varje läger tas en trupp ut på cirka tio deltagare. Bland dessa tas laget ut till nästföljande mästerskap.

Deltagarna till vårlägret tas ut efter rankningtävlingen i februari och deltagarna till höstlägret tas ut efter rankningtävlingen i september.

Om man får en inbjudan

När du får en inbjudan tar du själv ställning till om du vill delta på lägret eller inte. Självkostnadspris gäller för hallhyra, mat och boende.

De som tackat ja till sin lägerplats får ett mer detaljerat program via mejl cirka tio dagar innan lägret. Boendemöjligheter är då förbokade genom landslagsledningen.