Talangtruppen

Obs! Tittar du på hemsidan via en mobil får du en bättre översikt om vrider telefonen till liggande, så ser du högerkolumnen! Alla undersidor hittar du då via Menyn uppe till vänster.

UPPDATERAT!
Information om ny ledning för Talangtruppen och hur du ansöker inför 2019 kommer att presenteras här inom kort!

Talangtruppen är till för dig som brinner för tävlingslydnad!

Har du höga ambitioner och en stark motivation så är vi beredda på att hjälpa dig utvecklas och förbereda dig för att på sikt konkurrera om en plats i det svenska lydnadslandslaget.

Vårt mål är att merparten av talangerna tar steget från talangtruppen till rankingtävlingarna, för att kunna bli ett av ekipagen som blir uttagna till det svenska lydnadslandslaget.

Vad händer under ett år i talangtruppen?

Under året kommer vi anordna två träningsläger, ett tävlingsläger med en inofficiell tävling samt en "landskamp" tillsammans med den norska talangtruppen. Det innebär att du som söker – förutom att träna väldigt mycket med kvalité på hemmaplan – även är beredd att avsätta fyra helger per år för dessa aktiviteter.

Vad händer på våra träningsläger?

På lägren kommer vi blanda träningar med föreläsningar. Vi i ledningen kommer att ge feedback utifrån det vi ser under helgen, både då det gäller den rent tekniska biten i träningen men även den mentala. Syftet med detta är att ge deltagarna en chans att utvecklas och förbättras till kommande läger. Till minst ett av lägren kommer vi dessutom ta in en gästinstruktör eller gästföreläsare. Varje läger kostar 2 000 kr som talangerna betalar in till SBK mot faktura.

De som antagits till truppen är garanterade att få vara med under minst ett helt år. Därefter sker en ny uttagning, vilket innebär att några lämnar truppen för att gå vidare mot rankingtävlingar och konkurrera om en plats i lydnadslandslaget. Andra lämnar truppen för att ge plats till nya lydnadstalanger.

Vi i talangtruppens ledning hoppas att du har vad som krävs för att nå lydnadstoppen i Sverige!

Hälsningar UG Lydnad

Bild på talangledningenLedningen fram till 2019, Helene, Lillemor och Diana.

Du vet väl om att vi har en snabblänk till våra talangsidor?www.brukshundklubben.se/talangtruppen