Uttagning till talangtruppen

Uttagning till truppen sker en gång per år och varje ansökningsperiod kommer att läggas ut här på SBK:s sida.

Tolv ekipage är nu uttagna till 2018 års talangtrupp! Sista dagen för ansökan till 2018 års talangtrupp var den 17 november 2017. Vår intention är att finna ekipage som har målmedvetenhet och kapacitet att ta sig till landslaget i lydnad.

För att ansöka till uttagningen skulle man skicka en presentation på sig själv och sin hund samt två filmer till talangtruppens ledning. Filmen skulle vara från den klass man befinner er i, med kommendering och så tävlingsmässig som möjligt. Allt under programmet ska filmas i ett svep ända tills ekipaget lämnat planen. En fördel är om den som filmar ser till att alla delar och detaljer syns ordentligt.

Gruppmomentet skulle filmas för sig och med minst två statisthundar med i gruppen.

Vid uttagning av deltagarna till tittar vi i första hand på samarbete hund/förare, engagemang och utvecklingspotential. Tyvärr finns det vissa saker som inte framgår så tydligt på film, och det är bl a om hunden ljudar i momenten. Därför var det viktigt att uppge i ansökan om hunden har ljud i ett eller flera moment.

Kriterier för att söka till talangtruppen, se nedan.

Talanglaget 2016

Talangerna pratar taktik?

Talangekipage 2017 Sandra & Myx går fritt följ

Talanghunden staffordshire Donna apporterar.

Border collie ligger vid skylt där det står Ligg

Kelpien Juno ligger och tittar på sin matte

Talangekipage

Camilla & Krim

2017 års talangtrupp

Vad är kriterierna för att söka till talangtruppen?

För att söka till truppen ska...

Hunden:

• Vara startad i nuvarande lydnadsklass 2.
  • Fungera väl i grupp tillsammans andra hundar och människor.
  • Vara max 5 år fyllda under det aktuella året i talangtruppen. OBS! Detta gäller inte för de hundar som varit med föregående år, vars förare söker igen.
  • Ska kunna bli lämnad själv i olika rum.

Föraren:

• Vara engagerad och intresserad av att ta del av andras träning, bjuda på sig själv och sina erfarenheter samt fungera som en god lagkamrat.
  • Förstå att alla vi i talangtruppen ska vara ett föredöme genom att hålla en proffsig, positiv framtoning gentemot medtävlare, funktionärer och övriga inblandade. Och detta är precis lika viktigt inom sociala medier.
  • Mål – lydnadslandslaget!

Så här beskriver några av talangerna sitt år i truppen:

Michelle
Mitt år i talangtruppen har varit tufft, utvecklande och alldeles alldeles underbart!

Tina
Mitt år i talangtruppen har gjort mig till en hundtränare som vill till toppen!

Linnéa
Mitt år i talangtruppen har varit så mycket mer utvecklande än jag kunde drömma om, att söka hit är bland det bästa jag gjort!

Camilla
Mitt år i talangtruppen har gett mig enormt mycket erfarenhet och verktyg till framtiden OCH jag har lärt känna helt fantastiska vänner och lagkamrater.

Eva
Mitt år i Talangtruppen har visat mig att allt vi drömmer om är möjligt. Och att det blir enklare och roligare att göra det med likasinnade.

Marika
Mitt år i talangtruppen har varit fantastiskt givande & utvecklande. Så himla glad att jag fick chansen att vara med detta år tillsammans med detta underbara gäng. Detta är bara början på vår resa!

Har du frågor om talangtruppen?

Då är du välkommen att maila:

Diana Samuelsson diana[at]rockdog.se

Diana!