Tävling & regler i rallylydnad

Svenska Brukshundklubben arrangerar tävlingar i rallylydnad. Här finns information om att tävla samt regler. Välkommen att ladda hem dem.

Tävla i rallylydnad

Alla raser och blandraser får tävla, även löptikar. Dock inte hundar som är sjuka eller skadade.

Föraren ska vara medlem i klubb inom Svenska Kennelklubbens organisation för att få delta i tävlingar. Medlemskap inom SKK, se www.skk.se.

Tävlingar & mästerskap

Officiella tävlingar i rallylydnad arrangeras av SBK-klubbar och SKKs övriga specialklubbar. Svenska mästerskap arrangeras årligen genom SBK.

Titlar att vinna

I rallylydnad kan man ta diplom i varje klass. Diplomen får man när man har uppnått minst tre kvalificerande resultat i en klass på officiella tävlingar. Ansökan om dessa diplom sker direkt till Svenska Kennelklubben (www.skk.se). På deras hemsida finner man en blankett för ansökan.

Registrerade hundar kan tävla sig till ett championat. Det får man när man tagit tre certifikat på officiell tävling i mästarklass. Oregistrerade hundar med samma tävlingsresultat får ett diplom i mästarklass.

Klasser att tävla

Nybörjarklass, Fortsättningsklass, Avancerad klass och Mästarklass.

Anmälan till tävling

Anmälan till Rallylydnad görs via SBK Tävling.

Etisk policy

Du hittar Svenska Brukshundklubbens etiska policy vid prov och tävlingar på sidan Styrdokument.

Regelböcker till försäljning

Alla tävlingsregler finns att köpa tryckta i snygga häften i SBK-shopen.