Fotograf: Christian Björses

15 okt  - 16 okt15 okt - 16 okt

10:00  - 15:0010:00 - 15:00

InstruktörInstruktör

Svenska Brukshundklubben inbjuder till en kompletteringsutbildning för räddningshundinstruktörer.

Radisson Blu Arlandia

Startar lördag 15 oktober med samling kl 10:00
Avslutas söndag 16 oktober kl 15:00

Syfte

Under helgen kommer vi arbeta med den nya kursdatabasen, främst med stegringsplaner och målbilder. Vi kommer även arbeta med problemlösningar. Arbetet avbryts med föredrag om att planera sin träning samt om hundhälsa. Vi hoppas också få till en föreläsning om hur vi tolkar MH/BPH-protokoll och hur/om det finns någon koppling där till ekipage som klarar utbildningen.

Preliminära programpunkter

• Kursdatabas, genomgång av arbetet fram till delprov 1

• Målbilder, vad ska hunden kunna vid delprov 2 och certprov

• Hur utvecklar vi hundarna dit, stegringsplaner

• Hur löser vi olika problem? Vi delar med oss av våra idéer och lägger in beskrivningar och tips i kursdatabasen

• Nya regelförslaget

• Nya NRT förslaget

• Föreläsning Jens Frank/SWDI om att planera och lägga upp sin träning

• Föreläsning Sport Dog Academy om hundhälsa ”Skadefri tjänstehund”

• Ev föreläsning MH/BPH

Finns det andra saker vi behöver diskutera? Hör av er till lena.lundqvist[at]brukshundklubben.se, så vi kan planera in det i programmet.

Anmälan till KU instruktör är stängd, efteranmälan i mån av plats. Kontakta lena.lundqvist[at]brukshundklubben.se