Liten hund tränar rallylydnad.

Träningsdag i rallylydnad med Sofia Angleby

21 apr 21 apr

10:00  - 14:3010:00 - 14:30

1 tillfällen1 tillfällen

600 kr600 kr

Vällingby Brukshundklubb Vällingby Brukshundklubb

Vällingby Brukshundklubb | HundägarsektorVällingby Brukshundklubb | Hundägarsektor

Rallylydnadsträning med Sofia Angleby. Två grupper, för både ekipage i början av sin tävlingskarriär och för för de som redan kommit lite längre. Endast reservplatser.

Träningsdag i rallylydnad med Sofia Angleby

För tävlingsinrktade rallylydnadsekipage

Mål

Få tips och inspiration för fortsatt träning i rallylydnad. Perfekt inspirationsboost inför tävlingssäsongen.

Innehåll

Söndagen 21/4 kommer att gå i rallylydnadens tecken då Sofia Angleby kommer till oss för att hålla träning för tävlingsinriktade rallylydnadsekipage – perfekt start för vårens utesäsong!

Träningsdagen kommer två grupper med olika förkunskapsnivåer.

Grupp 1

Förmiddag 10:00 – 12:00

För dig som kan nybörjarklassens moment och antingen har börjat tävla eller vill komma igång med tävling.

Vi tränar på Starter, fokus, bana med feedback, ströningsträning samt finslipa moment.

Grupp 1 träffas kl 9.45 och tillsammans ansvarar att ta fram hinder och skylthållare. Tröningstid tillsammans med Sofia är 10.00 – 12:00

Grupp 2

Eftermiddagen 12:30 – 14:30

För dig som kan minst fortsättningsklassens.

Vi tränar positioner, högerhandling, kroppskontroll, taktik på tävling, startrutin och fokus från start, bra targets för moment i högre klasserna m.m.

Grupp 2 ansvarar att plocka undan skyltarna (det kanske tar ca 15 min efter avslutad träning). Grupp 2 samlas klockan 12:30 och har träningstid 12:30 – 14:30

Annat

• Max 1 personer per hund.

600 kr för VBK medlem

Medlemskap hos Vällingby Brukshundklubb krävs. Är du ännu inte medlem, kan du teckna ditt medlemskap här:
Du kan skapa ditt medlemskap efter du har fått bekräftelse att du har fått en plats på kursen. Medlemskap kostar 610 kr.

Du som redan är medlem i en annan lokal- eller rasklubben under SBK behöver inte betala förbundsavgift, utan betala bara lokalavgift 210 kr.

110 kr för familjemedlemskap för medföljande tonåringar och vuxna inom samma familj.

Om Sofia Angleby

Sofia är Rallylydnadsdomare och instruktör sedan sporten kom till Sverige vid 2007.

Hon har sedan dess arbetat hårt för sporten både genom att utbilda domare, kursledare för domarutbildningar, instruktörer, hålla kurser runt om i hela landet (och utomlands), arrangera tävlingar när sporten var inofficiell och suttit med i omgångar i SBK´s UG rally samt Referensdomargrupp. För tillfället är hon landslagsledare för Rallylydnadens landslag samt Nordisk rallydomare.

Sofia brinner för att behålla rallylydnadens glädje och för att alla typer av hundar ska kunna utföra sporten. Tillsammans med sina egna hundar har hon tävlat i samtliga klasser från Nybörjarklass till Mästarklass.

Sofia arbetar som hundinstruktör och hundpsykolog i sitt företag Heart of gold Hundcenter.