2012 års stipendiater utsedda

Publicerat i: Organisation, Prov & tävling, Hundägarutbildning, Avel & hälsa, Tjänstehund

Stipendiaterna till årets klubb, årets tjänstehundsekipage och årets eldsjäl utsedda. Stipendierna delas ut på Kongressen i maj.

Ett sätt att premiera våra duktiga medlemmar är via stipendier som instiftat tillsammans med Agria. Pengarna brukar vara ett välkommet tillskott i kassan både för klubbar och enskilda som utses.

Stipendiaterna från 2010Stipendierna delas ut i kategorierna årets klubb som tilldelas 10 000 kr och årets eldsjäl, tjänstehundsekipage och utbildare som tilldelas 5 000 kr vardera. Bilden visar 2010 års stipendiater. I år nominerades ingen till årets utbildare.

Vi vill gratulera årets stipendiater för det gedigna jobb ni gör i Brukshundklubbens namn. Utan våra medlemmar finns vi inte. Här följer motiveringen till årets stipendiater.

Årets tjänstehundsekipage – Anette Stierna

Som Svenska Brukshundklubbens första sjöräddningshundsekipage har Anette och Orka tagit sig an uppgiften på ett utomordentligt sätt. Anette premieras också för sitt engagemang inom räddningshundsverksamheten där hon under många år varit aktiv och delat med sig av sin kunskap till morgondagens ekipage.

Årets eldsjäl – Anna Holter

Med stort engagemang delar Anna med sig av sin kunskap till andra och skapar förutsättningar för verksamheten som funktionär inom Brukshundklubbens olika verksamheter. Hon brinner också för föreningsarbetet och har varit engagerad i organisationens samtliga nivåer. Med en rak kommunikation och glädje som sprider sig, ser hon till att saker händer.

Årets klubb – Fagersta BK

Trots rådande lågkonjunktur och i ett samhällsklimat där ideologin sviktar lyckas Fagersta BK mobilisera både medlemsengagemang, mankraft och ekonomiska resurser för att bygga en inomhusarena för hundsport. Viljan att investera i framtiden och tron på att allt är möjligt är starkt i denna klubb och det speglar sig i medlemmarnas brinnande engagemang och klubbens vilja att satsa framåt.

Nominera kandidater till årets stipendiater

Utfallet för vem som ska ta emot stipendier bygger på nomineringar som skickas in till oss. Vet du någon som bör premieras? Då kanske du ska skicka in en nominering till oss. Här på hemsidan finns det information om hur du går till väga.