SBK info nr 1, 2020

SBK-info bjuder på nyheter och användbara tips för dig som är funktionär, förtroendevald eller arrangör inom Svenska Brukshundklubben.

Klubb och organisation

Föreningscoacher

Snart är det årsmötestider i Brukshundklubben. Visste du att våra föreningscoacher står givakt för att stötta klubben med utbildningar i föreningskunskap och styrelseutbildningar eller om ni vill bolla tankar kring demokratifrågor. Läs mer här.

Att göra efter årsmötet

• Uppdatera uppgifterna i Medlem Online på er styrelse och era funktionärer. Ni behöver inte rapportera in ny styrelse till oss på förbundskansliet.
• Registrera ny lokal medlemsavgift för 2021. Ni anger endast den lokala avgiften.
• Ge era funktionärer i styrelsen behörighet att administrera medlemsuppgifter i Medlem Online. Dessa är tidsstyrda och löper ut det datumet som ni själva anger, oftast strax efter årsmötet.
Läs mer om vad som ska göras efter årsmötet här.

Ny i styrelsen?

På vår hemsida finns mycket information för de olika funktionerna inom en styrelse. Här kan ni klicka er vidare till de olika funktionerna.

Oförändrad förbundsavgift

Förbundsavgiften är oförändrad under 2020 och ligger på 400 kr.

Välgörande present till medlemmar och förtroendevalda

Skänk gärna pengar till vår minnesfond istället för att dela ut blommor och presenter på årsmötet. Alla medlemmar, lokalklubbar, rasklubbar eller distrikt kan söka ekonomiska medel i form av stipendium ur minnesfonden till goda idéer som strävar efter att utveckla verksamheten i enlighet med Svenska Brukshundklubbens vision & uppgift. Läs mer om minnesfonden här.

Kallelse till kongressen 2020

Rasklubbar och distrikt kallas till Svenska Brukshundklubbens kongress den 16 - 17 maj 2020 på Södra Berget Hotell & Resort i Sundsvall. Inbjudan skickas ut i slutet av januari. Sista anmälningsdag är 9 mars!

Handlingar till kongressen

Alla handlingar kommer att publiceras på hemsidan i april. Här kommer du finna verksamhetsberättelse för 2019, motioner, förbundsstyrelsens förslag samt vilka som är föreslagna att röstas in i förbundsstyrelsen. Tryckta handlingar skickas till anmälda delegater separat.

Organisationskonferens 2020

Den för rasklubbar och distrikt årliga och kongressförberedande organisationskonferensen genomförs den 24 - 26 januari 2020 på Scandic Upplands Väsby. Rasklubbsträff och distriktsforum arrangeras och har större format inom årets program.

Verksamhetsstatistik 2019

Distrikt, lokal- och rasklubbar ska redovisa genomförd verksamhet till förbundskansliet enligt stadgarna. I mellandagarna skickades mejl ut från vårt undersökningsverktyg Opinio med länk till frågorna. Mejlet går till klubben eller distriktets officiella e-postadress (den som är angiven i Medlem online). Senast 20 januari 2020 vill vi ha era svar. Sedan sammanställer vi resultatet som redovisas i Svenska Brukshundklubbens verksamhetsberättelse. Här kan du förbereda frågorna samt hitta ytterligare information om verksamhetsstatistiken.

Nominera årets stipendiater

1 februari är sista dagen att nominera till stipendier som delas ut på kongressen varje år. Klubb och distrikt kan nominera i kategorierna årets klubb, årets utbildare, årets eldsjäl och årets tjänstehundsekipage. Läs mer här.

Prov och tävling

Regelrevidering 2022

Nu finns regelförslag för lydnad, rallylydnad och bruks framtaget efter två remissomgångar. Vi uppmanar nu klubbar, distrikt och rasklubbar att diskutera reglerna med sina medlemmar innan beslut kommer att tas på regelkonferensen i april 2020. Det är viktigt att medlemmar via sina klubbar kan föra fram synpunkter till bland andra distrikten (som är några av de som kommer vara representerade på konferensen). Läs mer om regelrevideringen här.

Utvecklingen av SBK Tävling pausad

Sedan sommaren har Svenska Brukshundklubben arbetat med att utveckla ett nytt, bättre system för SBK Tävling. Det arbetet är för tillfället pausat på grund av oenigheter med den nya leverantören. Läs mer här.

Hundägarutbildning

Senaste informationen

Aktuell information från utskottet för hundägarutbildning finner ni alltid på www.sbkutbildning.se

SBK Lärare Friskvård 2020

Datum: 2020-04-23 tom 2020-04-26
Utbildningsort: Växjö
Lär mer här.

Funktionskläder

Nu finns möjligheten att beställa bra funktionskläder från kända märken med SBK loggan på. Modeller, priser och mer information hittar du här.