Logotyp

Svenska Brukshundklubbens logotyp symboliserar våra verksamheter där hunden är i fokus. De tre kronorna visar att vi är en frivillig försvarsorganisation.

Användande av logotypen

Svenska Brukshundklubbens logotyp är skyddad med copyright, den får inte förvanskas eller missbrukas. Logotypen har funnits sedan 1951, läs mer om det i vår historia.

Till vår hjälp finns en grafisk manual som i detalj beskriver hur logotyp och grafisk profil ska användas. Klubbar och distrikt har rätt att ta efter den grafiska profilen under förutsättning att den grafiska manualen följs.

Ladda ner grafisk manual (PDF-dokument, 5,1 MB)

Logotypen i klubb & distrikt

Som klubb eller distrikt i Brukshundklubben bör logotypen användas på exempelvis brevpapper, affischer, skyltar och märken. Även i annonser och trycksaker inom vår verksamhet. Den bidrar till att sprida bilden av och förtroendet för Brukshundklubben.

SBK-logotyp med klubbtillägg

Renodlad klubblogotypVi tar fram klubblogotyper enligt grafiska profilen till de klubbar och distrikt som är intresserade. Rasklubbarna erbjuds logotyp med den egna rasen i mitten. Klubbar och distrikt implementerar sedan detta i sin takt. Digitala filer med klubbanpassning tas fram av förbundet kostnadsfritt. Vi ser gärna att någon i styrelsen lägger beställningen eller att beställningen går att styrka med ett protokollsutdrag på styrelsebeslut.

Skicka din intresseanmälan att beställa SBK-logotyp med klubbtillägg här.

Svenska Brukshundklubbens logotyp i färg

Svenska Brukshundklubbens logotyp

Färgkoder för tryck av logotypen:
Pantone 1225 C (gul) & Pantone 294 C (blå)

CMYK färgkoder
Färgskala BLÅ GUL
C 100 0
M 80 20
Y 30 80
K 20 0
För tryck, högupplöst CMYK För webb, RGB
Färg EPS (EPS-dokument, 1,1 MB) Färg PNG (Image-dokument, 92 kB)