Pressmeddelande 120513

Rolf Weiffert vald till ny förbundsordförande i Svenska Brukshundklubben under Svenska Brukshundklubbens kongress 12-13 maj 2012.

Rolf Weiffert vald till ny förbundsordförande

Under Svenska Brukshundklubbens kongress 12-13 maj2012 valdes Rolf Weiffert till ny förbundsordförande.

- Det är med ödmjukhet och respekt som jag antar uppdraget som förbundsordförande i Svenska Brukshundklubben och jag vill att vi ska förbättra det politiska läget för hunden i samhället, säger Rolf Weiffert under kongressen, i sitt första anförande som förbundsordförande.

Inom Svenska Brukshundklubben har Rolf senast haft rollen som skattmästare i förbundsstyrelsen. Utöver styrelsearbetet är Rolf engagerad inom hundträning och hundsport, bland annat som instruktör och domare. Rolf Weiffert köpte sin första hund redan 1975 och blev då samtidigt medlem i Svenska Brukshundklubben för att gå på kurs.

- Våra medlemmar ska vara stolta över den oerhörda bredd och kompetens som finns i organisationen. Vi har så mycket som vi kan hjälpa landets hundägare med och samtidigt måste vi bli bättre på att nå ut med den kunskapen, tillägger Rolf Weiffert.

Rolf Weiffert, 59 år, bor i Åhus tillsammans med sin fru och femåriga Blacknecks a'reta, en malinois-tik (belgisk vallhund). Rolf är själv medlem i Kristianstads Brukshundklubb och arbetar till vardags som produktionschef inom Posten.

Övriga nya medlemmar i förbundsstyrelsen är suppleanterna Dag Brück, Lund, och Ulrika Paulin, Göteborg.

Om Kongressen

Svenska Brukshundklubbens årliga kongress är förbundets högst beslutande organ och genomfördes 12-13 maj 2012 på Scandic Star i Sollentuna. Representanter från varje distrikt och rasklubb i Svenska Brukshundklubben samt inbjudna gäster fanns på plats, totalt omkring 150 personer.

Kontakt

Förbundsordförande Rolf Weiffert 0723-66 17 00
Generalsekreterare Peter Rimsby 08-505 875 01
Kommunikationsansvarig Jonas Ringdahl 08-505 875 14
www.brukshundklubben.se

Svenska Brukshundklubben

Svenska Brukshundklubben är en ideell medlemsorganisation, specialklubb i Svenska Kennelklubben och frivillig försvarsorganisation. Utbildning, kurser, prov & tävlingar, avel och hälsa ingår bland aktiviteterna.

Svenska Brukshundklubben har omkring 60 000 medlemmar, närmare 300 lokala klubbar och 17 rikstäckande bruksrasklubbar.