Appen Duktig Hund!

Appen Duktig hund! är en app med filmer på övningar i vardagslydnad där du kan aktivera din hund i vardagen. Baserat på övningarna kan ni också diplomera er.

Baserat på på pedagogiken och övningarna ur appen "Duktig hund" har Brukshundklubben tagit fram ett kursupplägg där målet är samarbetsvilliga, harmoniska och välfungerande hundar.

Kurserna innehåller en spännande mix av både vardagslydnad och aktivering. Varje kurstillfälle ger utrymme för prat om hundens språk, behov och beteende.

Med appen blir det lätt att repetera och följa steg-för-stegfilmerna när du övar hemma.

Diplomering av Duktig Hund

I samband med att du går dessa kurser kan du välja att diplomera din hund till en Duktig Hund.

Diplomeringen sker i fyra olika steg och du väljer själv vilken nivå som passar dig och din hund. Diplomeringen sker genom att visa upp din och hundens färdigheter för en av Brukshundklubbens instruktörer. Du kan även skicka in filmer som visar när ni genomför övningarna och bli diplomerad på distans.

Genom att diplomera din hund till en Duktig Hund med hjälp av appen visar du omgivningen att du har en duktig och välfungerande hund. Som ett bevis på detta erhåller du ett diplom och en scarf med trycket "Duktig Hund" i den färg som motsvarar er kunskapsnivå samt ett diplom.