Hundmarschen - tips till arrangörer

Hundmarschen möjliggör möten mellan människor, fysisk aktivitet, upplevelser, rekreation och avkopplande samvaro i naturen i ett sammanhang där hunden är den gemensamma nämnaren.

Vi har genom Hundmarschen skapat ett nytt forum för möten, nätverk och vänskap. Samarbetet mellan projektet Upp och Hoppa- Sund med hund och Tjänstehund har varit mycket lyckat då vi tillsammans kunnat erbjuda deltagarna prova-på stationer och fysisk aktivitet.

Hur kan din Brukshundklubb göra en Hundmarsch?

  • Vi rekommenderar att den lokala Brukshundklubben tillsammans med Tjänstehund anordnar Hundmarschen.
  • Märk upp en slinga i naturen på mellan 5–10 km.
  • Använd gärna tipsfrågor (finns 13 färdiga frågor som ni kan ta del av)
  • Erbjud flera prova-på stationer (t ex Patrullhund och Sund med hund)
  • Annonsera och ta emot anmälningar (antalet deltagare varierar givetvis med tanke på antalet funktionärer och rådande pandemi)
  • Vid målgång delas pins och diplom ut. Tipsfrågorna rättas och erbjud gärna korvgrillning med egen medtagen korv som avslutning.

Övrigt: Vi rekommenderar att någon ansvarig funktionär har sin mobiltelefon tillgänglig för frågor från deltagarna under dagen. Kartor går att i förväg skickas ut till deltagarna med tydliga markeringar för de olika prova-på stationerna.

Vid annonseringen är det bra att beskriva slingans terräng och framkomlighet och utifrån detta också rekommendera lägsta ålder för deltagarna.

Pins kan beställas för 2021, maila britta.agardh[at]brukshundklubben.se, så hjälper hon till att skicka ut dessa till er.