Retriever som hoppar över lydnadshindret

Nya anmälningsavgifter

25 jan 202325 jan 2023

Svenska BrukshundklubbenSvenska Brukshundklubben

Förbundsstyrelsen har tagit beslut om att höja anmälningsavgifterna till prov och tävling med anledning av den höjda milersättningen.

Bakgrund

Den 3 december 2022 tog Förbundsstyrelsen beslut om höjning av anmälningsavgifterna till alla Brukshundklubbens prov och tävlingar (ej utställningar) fr o m 1 januari 2023.

Beslutet baseras på att den rekommenderade bilersättningen för funktionärer höjs från 18:50 kr/mil till 25:00 kr/mil från och med den 1 januari 2023.

Motivet till beslutet är att arrangörer fortsatt ska ha ett ekonomiskt överskott vid arrangemang av prov och tävlingar.

Nya anmälningsavgifter

Anmälningsavgifterna kommer att uppdateras i SBK Tävling fredag den 27 januari.

Alla prov och tävlingar (ej rallylydnad)

med tidigare avgift mindre än 500 kr

Ökning 50 kr

Rallylydnad med

tidigare avgift mindre än 500 kr

Ökning 25 kr

Alla prov och tävlingar

med tidigare avgift över 500 kr

Ökning 100 kr

Redan gjorda anmälningar

För redan gjorda anmälningar i SBK Tävling gäller de tidigare avgifterna.

SBK centralt kommer att kompensera arrangörerna för mellanskillnaden vid avräkningen av tävlingen i Stripe.

Inomhustillägg nollställs

Observera att vid uppdateringen i SBK Tävling kommer inomhustillägg på redan öppnade tävlingar att nollställas. Arrangörer som har noterat inomhustillägg måste kontakta SBK:s kansli för att få det tillagt på redan öppnade tävlingar. Mail till tavling@brukshundklubben.se, ange klubb, datum och tävlingsklasser.