Svenska Brukshundklubbens logotyp RGB
Svenska Brukshundklubbens logotyp RGB
Svenska Brukshundklubbens logotyp RGB

Ny tillförordnad generalsekreterare vid Svenska Brukshundklubben

21 sep 202321 sep 2023

Svenska BrukshundklubbenSvenska Brukshundklubben

Mot bakgrund av att Svenska brukshundklubbens (SBK) tillförordnande kanslichef lämnar sitt konsultuppdrag har SBK beslutat att anställa Peter Rimsby som tillförordnad generalsekreterare från 25 september 2023.

Peter Rimsbys erfarenhet som tidigare generalsekreterare vid SBK innebär att han är väl förtrogen med organisationens verksamhet och kansliets uppdrag. Genom ett snabbt tillträde får medarbetare på kansliet omedelbar arbetsledning och stöttning av en erfaren ledare. En ytterligare fördel är att Peters närvaro säkrar en god överlämning till Helene Öberg då hon tillträder tjänsten som generalsekreterare den 1 januari 2024.

”Peter är, med sin långa erfarenhet som generalsekreterare i Svenska Brukshundklubben, ett utmärkt val i den transformering och granskning som sker, i kombination med att vara den opartiska och objektiva bryggan som behövs intill dess att Helene Öberg träder in i början på nästa år. Peters primära och initiala uppgift blir att arbetsleda och stötta personalen vid förbundskansliet, samt bidra till att organisationens ekonomiska situation klarläggs och stabiliseras.” säger förbundsordförande Christer Erixon.

Peter Rimsby bor tillsammans med sambo och två border collies utanför den lilla byn Gladsax, några kilometer nordväst om Simrishamn i hjärtat av Österlen. Han började som generalsekreterare i SBK och VD för Brukshundservice Sverige AB år 2004 och valde att gå vidare i juni 2015.

”Även i detta fall är Peter det perfekta valet eftersom vi behöver se över Brukshundservice Sverige AB och dess roll i Svenska Brukshundklubben” säger Christer Erixon.

Efter SBK har Peter arbetat som konsult i ledarutveckling och konflikthantering, och driver också ett ölbryggeri på Österlen i Skåne. Hemma i Simrishamn är han politiskt engagerad som ledamot i kommunfullmäktige, ersättare i kommunstyrelsen och som vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Dessutom är Peter ersättare i Skåneregionens hållbarhetsberedning.

”Det blir spännande att komma tillbaka till SBK under en tid, dels för att vara behjälplig med de utmaningar som SBK står för just nu och dels för att hjälpa Helene Öberg att komma in i sin roll som ny generalsekreterare i januari. SBK är en härlig organisation, låt oss hjälpas åt att få den att fortsätta vara det.” meddelar Peter Rimsby.

Varmt välkommen tillbaka, Peter!

 

Presskontakt:
Elin Viklund
Svenska Brukshundklubben
08-505 87 504
elin.viklund@brukshundklubben.se
www.brukshundklubben.se