Schäfer som spårar
Schäfer som spårar
Schäfer som spårar
Logotyp Visby BK Blågul trsp

SBK Gotlandsdistriktet

Brukskurs Appell Spår/Lydnad

Visby BK

06 feb 202306 feb 2023

Visby BrukshundklubbVisby Brukshundklubb

De så kallade bruksgrenarna är kärnan i SBK:s verksamhet historiskt och personspår är den bruksgren som på många sätt är mest tillgänglig då den går att träna på egen hand. I tävlingsformen ingår även särskilda lydnadsmoment för brukset. Den första/lägsta tävlingsklassen kallas appellklass.

Kurs Bruks Appell Spår/Lydnad

Tävlingsförberedande kurs

Denna kurs riktar sig till dig som vill tävla med din hund i bruks, inriktning spår. I kursen går vi igenom hur du kan utveckla dig och din hund med inriktning mot att tävla i bruksgrenen spår.

Innehåll

Vi arbetar mycket med olika belöningar och hur du kan jobba med belöningen för att få hunden engagerad i ert samarbete oavsett plats och störningar. Du kommer få verktyg för att sätta upp mål, planera din träning, utvärdera träningen, grunderna i att lära in moment och stegvis försvåra dem samt andra grundläggande men viktiga färdigheter.

Vi kommer jobba med både spår och lydnad. Spårarbetet kommer att vi att genomföra på fält eller i skog och lydnaden på Visby Brukshundklubbs appellplan

Upplägg

För att få ut det mesta av kursen så behöver ni träna mellan tillfällena, små korta pass går att klämma in i vardagspusslet.

Vi kommer ha en sluten facebookgrupp för deltagare och instruktörer där vi peppar varandra och där ingen fråga är dum.

Under kursen varvar vi praktiska övningar med teori.

 

Förkunskaper/Krav: 

För dig som kommit en bit i din tävlingsträning, med målet att starta på tävling.
Medlemskap i Visby BK krävs.

Giltig vaccination enligt SKK:s rekommendationer.