Bordercollie tar belöning ur hand.
Bordercollie tar belöning ur hand.
Bordercollie tar belöning ur hand.
SBK Åre

SBK Mellannorrlands Distrikt

Våra instruktörer

Åre Brukshundklubb

20 dec 202320 dec 2023

Åre BrukshundklubbÅre Brukshundklubb

Utan våra instruktörer som jobbar med detta ideellt på sin fritid skulle det inte möjligt att ha vår kursverksamhet - Läs mer om våra instruktörer här.

Camilla Kjellström

Camilla tränar tillsammans med sin bordercollie.

Camilla Kjellström heter jag och bor på en liten gård i Järpen där det idag finns 2 hästar och 3 st hundar av rasen Border Collie samt en liten grupp med får. Djur av olika slag har alltid funnits i mitt liv och kommer så alltid att förbli. Den yngsta Border Collien är 1 år och den äldsta blir snart 12 år och alla är hanar.

Jag är relativt nyexaminerad SBK instruktör och kommer att vara en av de instruktörerna som kommer hålla kurser på Åre Brukshundklubb i Järpen.

Jag tränar och tävlar tävlingslydnad, fårvallning och lite bruks med mina hundar. Grunden med mina Border Collie är att godkänna dom som vallhundar. Att träna lydnad och bruks samtidigt som får vallningen tycker jag känns väldigt bra för där jobbar vi mycket med vårt samarbete som vi sedan har stor nytta av i fårvallningen. Jag är en liten träningsnörd så någon typ av träning med hundarna blir det i alla fall ca. 3-5 dgr/v.

Rebecca Dumky

Rebecca med sin storpudel.

Mitt namn är Rebecca Dumky och jag bor i Mörsil tillsammans med min familj och två hundar.

Jag är certifierad instruktör för Svenska Brukshundklubben och håller kurser mot valp och allmänlydnad. Själv brinner jag för hundsporten tävlingslydnad och har tävlat med hundrasen storpudel sedan 2018.

Jag vill hjälpa hundar och deras ägare att få en harmonisk och tillfredsställande relation genom belöningsbaserade träningsmetoder. För mig är det viktigt att träningen är positiv och rolig för alla parter. Med en mängd olika verktyg och tekniker hoppas jag kunna hjälpa hundägare och hundar att nå sin fulla potential!

Ser fram emot att träffa er på klubben!

Aina Edelsvärd

Aina tränar tillsammans med sin schäfer.

Aina heter jag och är diplomerad SBK-instruktör i valp och allmänlydnad. Hund har alltid funnits i familjen, då mestadels jakthundar. Sedan har det blivit egna hundar -Fyra hädangångna av ålderdom, tre blandraser och en husky.

Idag har jag fem hundar mellan fem och åtta år -Tre huskies som jag kör drag och skidor med på hobbynivå. En schäfer som är utb patrullhund och därmed bruksmeriterad och en liten knähund jack-russel och chihuahuablandning.

Är intresserad av bruksgrenar, lydnad, nosework och mycket annat man kan göra med sin hund!

Lena Eriksson

Profilbild på Lena tillsammans med sina tre bordercollies.

Jag heter Lena och bor i Järpen och jobbar på Jämtlands gymnasieskola Åre.

Mitt stora intresse är hundar, de har alltid varit en stor del av mitt liv när jag slutade med hästar. Jag är utbildad och certifierad Specialsöksinstruktör, valp/allmänlydnadsinstruktör och spårspecial utbildad genom SBK.

Just nu har jag fyra hundar, tre av rasen Border Collie och en jaktcocker. Med mina hundar har jag tränat och tävlat allt från agility, vallning, sök, spår, räddning och lydnad. Med jaktcockern Geni letar jag vägglöss.

Mitt hjärta brinner mest för tävlingslydnad!

Anna-Karin Johansson

Anna-Karin på fjället med sina två labradorer. Sommar och soligt.

Jag heter Anna-Karin och bor i Slagsån, utanför Järpen, där jag också haft min tapetserarverkstad. Nu är jag pensionär och då kan man ägna mer tid åt sina hundar, så nu har jag tre labradorer - Tilda, Ebba och Vera. Med Tilda och Ebba har jag tränat och tävlat i lydnad, rallylydnad, sök och spår, nosework, viltspår och lite jaktträning. Och så har vi lilla Vera med stor aptit på livet och mat! Vi får se vad som blir hennes favoritgrenar.

Jag är utbildad/certifierad SBK-instruktör och hållit kurser sen början av 2000-talet för Åre Brukshundklubb. Att träna hund är bland det roligaste och intressantaste man kan hålla på med, tycker jag. Man jobbar som ett team mot ett gemensamt mål. Beröm och belöningar är alltid den bästa vägen till resultat. Det häftigaste med att träna hund är när man är ett gäng, folk och hundar ute i skogen, som jobbar tillsammans och att se ekipagen utvecklas och framför allt att se vad kul hundarna tycker det är!

Hoppas vi ses på lydnadsplan eller ute i skogen!