Vy från appellplan, Hundholmen

Västra Härjedalens Brukshundklubbs styrelse för 2023

Malin Esseen, ordförande.

Malin Esseen

Vad har du för hund? Jag har 2 golden retrievertikar just nu, Ullie 6 år och Lexi 2 år

Vilka aktiviteter ägnar du och din hund er åt? Vi tränar och tävlar i apportering/jakt, rallylydnad, viltspår och Nose Work. Alla grenar har sin charm!

När är ni som gladast tillsammans? När vi jobbar tillsammans är vi som allra gladast, om det sedan är på träning, tävling eller bara i vardagen spelar ingen roll. Sedan tycker vi såklart att det är roligt att hänga med andra hundar och hundmänniskor.

Malin C Esseen

Vice ordförande

Mona Röst, ledamot.

Mona Röst

Vad har du för hund? Jag har två Golden retreiver av jakttyp. Cara som är 9 år och Scilla som har fyllt 3 år.

Vilka aktiviteter ägnar du och din hund er åt? Vi sysslar mest med apportering.

När är ni som gladast tillsammans? Vi är som gladast när vi tränar och utvecklas tillsammans i apporteringen.

Vice ordförande
Mona Röst

Sekreterare

Caroline Näsvall, sekreterare.

Caroline Näsvall

Vad har du för hund? Jag har två leonbergertikar som heter Steira och Mira.

Vilka aktiviteter ägnar du och din hund er åt? Steira lever det glada pensionärslivet men hänger med på det mesta ändå. Mira är ett riktigt energiknippe som tränar och tävlar i Nose Work och viltspår. Att simma när vädret tillåter är en favorit för båda två.

När är ni som gladast tillsammans? Hela familjen älskar att njuta av lugnet i vår säter (fäbodvall) vid Mittåkläppen. Där varvar vi lek och mys med promenader i skog och fjäll.

Sekreterare
Caroline Näsvall
HUS-ansvarig

Kassör

Agneta Kojan Wedin, kassör.

Namn Agneta Kojan Wedin

Kassör
Agneta Kojan Wedin
Medlemsansvarig

Ledamöter

Anna Pettersson, ledamot.

Anna Pettersson

Vad har du för hund? Min hund heter Jacky och är en cockerspaniel som fyllde 14 år i april.

Vilka aktiviteter ägnar du och din hund er åt? Vi har tidigare tränat och tävlat i Nose Work men sen några år tillbaka lever Jacky ett lugnt pensionärsliv.

När är ni som gladast tillsammans? Vi är som gladast tillsammans när vi går våran dagliga promenad i skogen, tränar lite Nose Work hemma eller bara sitter och myser i varandras sällskap.

Ledamot
Anna Pettersson

Jolin Staffansson

Vad har du för hund? Jag har tre st hundar. Två labbeblandisar, Hera och Dionysos ”Dio”, och en Staffordshire bullterrier, Pansargrisen Fascinating Frankie ”Rut”.

Vilka aktiviteter ägnar du och din hund er åt? Hera är min första egna hund och vi har tävlat i rallylydnad innan hon gick i pension förra året. Så nu har stafettpinnen gått över till lilla Rut. Dio vill helst ligga i soffan och gosa så nära som möjligt, han är ett riktigt kärleksknippe!

När är ni som gladast tillsammans? Vi är som gladast när vi får vara ute på fjället eller på appellplanen.

Ledamot
Jolin Staffansson

Namn Kajsa Wiberg

Suppleanter

Gunilla Moen, suppleant.

Gunilla Moen

Vad har du för hund? Jag har min bästa kompis Selga, en blandras född 2017. Hennes mamma är en blandning av Golden, Labrador och Flatcoated retriever och hennes pappa är en stilig, renrasig vorsteh.

Vilka aktiviteter ägnar du och din hund er åt? Då Selga är min första hund visste jag egentligen inte riktigt vad vi skulle kunna göra tillsammans. Det landade i Nose Work efter att min "styrelsekollega" Anna talat sig varm om det. Så jag tog mod till mig och anmälde oss till en nybörjarkurs i VHBK's regi. Det ångrar jag inte. Nosjobb är superkul tycker både jag och Selga! I år har vi nyss avslutat en kurs i Rallylydnad och det var också roligt. Framtiden får utvisa hur bra vi lyckas med den grenen. :)

När är ni som gladast tillsammans? Allra gladast är vi när vi får tid till att vandra runt i skog och mark eller hänga med hundkompisarna och deras människor.

Suppleant
Gunilla Moen

Eva Eriksson, suppleant.

Eva Eriksson

Vad har du för hund? Jag har en Irish SoftCoated Wheatenterrier. En tik som är 6 år. Min tredje i den rasen.

Vilka aktiviteter ägnar du och din hund er åt? Vi tränar och tävlar i Rallylydnad. Vi tränar även lydnad, Nosework och har börjat lite smått med specialsök. Även spår.

När är ni som gladast tillsammans? Peg gillar oftast att träna och då är vi glada båda två. Det bästa för Peg är nog när hon får springa runt leka med andra hundar eller när hon träffar katten Tusse. Att se hennes glädje då gör mig lycklig.

Suppleant
Eva Eriksson