Hund med glasögon
Hund med glasögon
Hund med glasögon
Logga Tollarps BK

SBK Skånes Distrikt

Våra kurser

Tollarps Brukshundklubb

14 nov 202314 nov 2023

Tollarps BrukshundklubbTollarps Brukshundklubb

För att gå kurs på Tollarps Brukshundklubb krävs att hunden är vaccinerad samt att du är medlem i klubben. Medlemskort och vaccinationsintyg skall uppvisas vid först kurstillfället.

Längre ner på sidan kan du läsa om våra planerade kurser och göra din anmälan.

Vi erbjuder också enskild träning med instruktör och problemlösning

Enskild träning

Tollarps Brukshundklubb erbjuder dig som redan är medlem och dig som funderar på att bli medlem hos oss i framtiden, enskild träning med instruktör.
Erbjudandet vänder sig till dig som kanske inte har möjlighet att delta i de ordinarie kurserna eller som väntar på att "rätt kurs" ska starta. Det kan också vara så att du vill ha individuell träning för att det passar dig och din hund bäst.

Exempel på vad man kan få hjälp med under enskild träning

Lekträning - lär dig leka med din hund
Inkallning
Lösningar i vardagen
Relation och samarbete
Tävlingsmoment (lydnad, bruks, rallylydnad, agility)

Pris: 300 kr/timme för klubbens medlemmar 

400 kr/timme för icke medlemmar

Tänk på att om du inte är medlem i någon SBK klubb gäller inte SBKs försäkring utan då går eventuella skador på din egna försäkring.

Problemlösning

Vi har två utbildade problemhundskonsulter på Tollarps Brukshundklubb. Linda Bendroth och Lennart Axelsson. De finns till förfogande för dig som känner att det finns ett problem i vardagen med din hund.

Kostnad: 500 kr/timme

Intresserad av enskild träning eller problemlösning?

Skicka ett mejl till hug@tollarpsbk.se 

Mejlet ska innehålla följande: 

Namn
Telefonnummer (helst mobil)
E-post (se till att den stämmer)
Hundens tilltalsnamn
Hundens ras
Hundens födelsedatum
Vad det är du vill ha hjälp med

Våra kommande kurser

Kursverksamheten gör nu uppehåll över vintern.

Vårens kurser kommer att läggas ut på hemsidan i slutet av januari.

Då det bland annat kommer att erbjudas följande.

Valpkurs

En valpkurs hos Tollarps brukshundklubb är en utmärkt möjlighet för hundägare att lära sig viktiga färdigheter och träna sina valpar på ett effektivt och positivt sätt. Nedan hittar du information om vad en typisk valpkurs hos oss innebära och varför det är fördelaktigt att delta i en sådan kurs:

Innehåll i en valpkurs:

 • Lydnadsträning: Valpkursen fokuserar på grundläggande lydnadskommandon som sitt, ligg, kom hit och stanna. Detta hjälper till att skapa en trygg och lyhörd hund.
 • Samarbete och socialisering: Valpen får möjlighet att vara bland andra valpar och människor. Detta hjälper till att skapa en social och välbalanserad hund som är bekväm i olika situationer.
 • Miljöträning: Valpen introduceras till olika miljöer, ljud och situationer, bland annat genom att vara bland trafikljud, andra djur, olika platser och människor.
 • Problemförebyggande och hantering:  Kursen lär hundägare att förstå valpens beteende och hur man hanterar vanliga problem som tuggande, rumsrenhet och skällande. Detta minskar risken för framtida problembeteenden.
 • Teori och kunskap om hundträning: Hundägare får teoretisk kunskap om hundens beteende, utveckling och inlärningsteori.
 • Övningar och lekar: Valpkurser innehåller praktiska övningar och lekar som hjälper till att stärka bandet mellan ägaren och valpen för att få en bra relation.
 • Positiv inlärning: Vi främjar positiv förstärkning och belöningsbaserad träning, vilket skapar en god inlärningsupplevelse för din valp. Detta leder till en lyhörd och glad hund.

Det ska vara roligt att ha hund, och en valpkurs kan ge er en bra grund och start oavsett mål med er hund.

Allmänlydnad

En allmänlydnadskurs fokuserar på att utveckla och förbättra grundläggande lydnad och kontroll över din hund. Nedan finner du information om vad en allmänlydnadskurs innebär:

Innehåll i en allmänlydnadskurs:

 • Lydnadsträning: Kursen omfattar en fördjupning av grundläggande moment som sitt, ligg, kom, hit, stopp, och stanna. Kursen kommer att ge dig verktyg för att hjälpa dig och din hund att få  en god allmänlydnad och en bra relation.
 • Koppelträning: Kursen innehåller träning för att förbättra koppelhantering, inklusive gå fint i koppel och undvika att dra. Detta skapar behagliga promenader med din hund.
 • Störningsträning: Hundar kommer att utsättas för olika störningar, som andra hundar, människor, ljud och miljöer. Detta hjälper din hund att lära sig att förbli lugn och fokuserad även i distraherande situationer.
 • Positiv förstärkning: Precis som i valpkurserna, används positiv förstärkning och belöningsbaserad träning för att uppmuntra önskat beteende och skapa en positiv inlärningsupplevelse för din hund.
 • Problemhantering: Kursen kan också inkludera råd och övningar för att hantera vanliga problem som exempelvis hundmöte och inkallning.
 • Varför bör man gå en allmänlydnadskurs

  • Ökad lydnad och säkerhet: En allmänlydnadskurs hjälper dig att öka din hunds lydnad, vilket är avgörande för att ha en säker och välhanterad hund i olika situationer.
  • Förbättrad relation: Kursen hjälper till att stärka bandet mellan dig och din hund genom ökad kommunikation och samarbete.
  • Minskar problembeteenden: Genom att förbättra lydnaden och kommunikationen kan du minska eller förebygga många beteendeproblem hos din hund.
  • Socialisering: Under kursen får hunden möjlighet att interagera med andra hundar och människor, vilket främjar en positiv socialisering.
  • Stöd och råd: Instruktörerna kan ge dig råd och stöd för att hantera specifika utmaningar med din hund och hjälpa dig att uppnå dina mål.

  Kursen avslutas med Svenska Brukshundklubbens allmänlydnadspass som vi har som krav för att kunna gå vidare i övriga kurser.

Övriga kurser

Vi kommer dessutom erbjuda kurser i:

Rallylydnad, Agility och Specialsök, från nybörjare titt tävlingskurser.

Vi samarbetar med.