Våra instruktörer våren 2024
Våra instruktörer våren 2024
Våra instruktörer våren 2024
Logga Trelleborgs BK

SBK Skånes Distrikt

Våra instruktörer

Trelleborgs Brukshundklubb

28 feb 202428 feb 2024

Trelleborgs BrukshundklubbTrelleborgs Brukshundklubb

Våra instruktörer

Birthe Wallin

Ordförande i Trelleborgs Brukshundklubb Birthe Wallin

Birthe Wallin

TBK-medlem från och till sedan många år.
Utbildad SBK-instruktör Valp och Allmänlydnad
Min ambition är att alltid göra det bästa för att anpassa träningen så det passar både hund och dess ägare.
Är även utbildad BeteendeCoach/hundpsykolog

Camilla Möller

Camilla Möller (instruktör) med hund

Jag är utbildad valp och allmänlydnads instruktör, NoseWork instruktör. I familjen bor 3 bordercollies och 1 golden. Jag tränar och tävlar i lydnad, rally och nosework.

Camilla Sandberg

Camilla Sandberg, instruktör agility

Camilla Sandberg

Jag har tränat och tävlat lite allt möjligt med mina hundar under åren. Men det är agilityn jag brinner för! Började med agility med min Cavalier Freddie 2007. Har sedan dess gått kurser, tävlat massor på alla nivåer och utbildat mig till agilityinstruktör.

Vi har just nu fyra Border Collies hemma. Lohilo som är dotterns tävlingshund. Joy och Nocco som jag aktivt tävlar med i klass 3. Samt valpen Celsius som är under utbildning.

Ian Dilton

Bild av Ian Dilton, instruktör Trelleborgs Brukshundklubb, med storpudeln Alice

Ian Dilton

Jag är delägare i storpudelkenneln Downpix och framgångsrik utställare. Anordnar kurser i ringträning. Utbildad SBK instruktör i valp- och juniorkurser samt Allmänlydnad

Jessica Olofsson

Instruktör Jessica Olofsson

Jessica Olofsson

Jag utbildade mig till SBK instruktör 2019 och därefter fyllt på med instruktörsutbildningar inom Rallylydnad och Specialsök och några andra utbildningar.
Just nu utbildar jag mig till provledare, specialsök.
Jag har tre hundar hemma; en hovawarttik på 5 år, en bearded/BC  3 år och en schäfer på 2 år. Mina hundar är nästan alltid med mig och hjälper mig visa sådant som jag inte kan beskriva med ord eller förklara.
Jag tränar och tävlar aktivt i de grenar jag är instruktör i. Med andra ord skaffar jag mig kontinuerligt tävlingserfarenheter.

Kerstin Rörstam

Kerstin Rörstams dansk/svenska gårdshundar Micke och Äddy

Kerstin Rörstams hundar

Jag har haft hund sedan 2004. Idag har jag Micke 11 år och Äddy 4 år som båda är dansk/svenska gårdshundar. Jag är certifierad SNWK instruktör (nosework), doftprovsdomare, SBK instruktör (allmänlydnad) och rallylydnadsinstruktör samt en instruktörsutbildning i Hoopers.

Jag tävlar en del i nosework och rallylydnad. Brinner mest för noseworken och det är det jag håller flest kurser i. Rallylydnad är också roligt att lära ut grunderna i. Mitt mål med kurserna är att ekipagen ska tycka att det är roligt att träna, att kunna förmedla kunskaper som de kan använda sig av i sin egen träning.

Lena Sundlöf

Lena Sundlöf

Mitt namn är Lena Sundlöf och jag är SBK Lärare steg 1 och 2 samt SBK Lärare Rallylydnad. Jag är rallylydnadsdomare och sitter i centrala utbildningsutskottet för allmänlydnad. SBK har gett mig möjligheten att prova på många olika uppdrag och för en genuint hundtokig person så är det både roligt och lärorikt.

Jag har två hundar, tollaren Rebus på drygt 4 år och teurveren-valpen Skoja som är 7 månader. Tillsammans med min tollare Rebus är vi uppflyttade till högre klass spår, lägre klass rapport samt tävlar lydnad och rallylydnad.

Jag har tävlat med alla mina tidigare hundar och då även i andra grenar som agility och viltspår.

Det är roligt att testa olika grenar för att se vad som passar oss som ekipage och ständigt utveckla nya färdigheter.

Oavsett om jag håller kurs, utbildar instruktörer eller tränar och tävlar själv så är min tanke att det skall vara roligt att ha hund.

Marion Lindqvist

Marion Lindqvist med sina två hundar

Jag började min agilityresa på Trelleborgs BK med min gårdshund Rambo när jag var 14 år. 

Tiden gick, hundintresset bestod, Aussietiken Blåna flyttade in och jag utbildade jag mig till agilityinstruktör. Några år senare kom nästa Aussietik, Indi. 

Genom åren har jag varit mer eller mindre aktiv på TBK i kommitté, styrelse och kurser. Skulle nästan kalla det för mitt andra hem. 

Jag har utvecklat mina kompetenser inom agilityn genom att kontinuerligt gå kurser och tävla. 

För mig är det viktigast att ha kul med sin hund och den största vinsten när jag har kurs är att se hur man kan utveckla ett samspel som skapar en härlig relation med mycket glädje. Och agility är just det - glädje! 

 

I nutid tränar/tävlar jag Agility samt vallar med min Border Collie Sia och valpen Billie är under upplärning.