SBK Logga Strömstad

SBK Västra Distriktet

Våra instruktörer

Strömstads Brukshundklubb

20 mar 202420 mar 2024

Strömstads BrukshundklubbStrömstads Brukshundklubb

Agneta Guldhskiöld

Agneta Guldhskiöld med sina tre hundar.

Agneta Guldhskiöld

”Jag är hundpsykolog, hundinstruktör, och snart färdigutbildad inom hundgym och friskvård. Är även utbildad hunddagisföreståndare. Är utbildad instruktör i rally alla klasser, personspår och sök. De kurser som jag har är bland annat vardagslydnad från valp till vuxen. Har även inkallningskurser, koppelkurser och lydnad i olika former. För mig är det viktigt att jobba med positiva övningar som stärker relationen mellan dig och din hund. 
Nu har jag tre Shetland Sheepdogtikar: Stella 6 år, Sussie 4 år och Molly 2 år. Förutom att vi är ute på utställningar så tävlar vi i rallylydnad. Idag är Sussie och Molly i nybörjarklassen, och Stella är i avancerad klass. Vi tycker även det är roligt med nosework, personspår och sök.”

Anna Fronth

Anna Fronth

Anna Fronth

"Jag är utbildad allmänlydnadsinstruktör inom Svenska Brukshundsklubben, första hjälpen hundinstruktör i Svenska Blå Stjärnan och cirkelledare inom Studiefrämjandet. Jag har ett stort intresse för hund och friluftsliv, och har arrangerat flera vandringar och turer för den lokala brukshundsklubben samt för rasklubbar. 
Jag hoppas att fler ska vilja följa med ut och njuta av naturen tillsammans med sina hundar. Att uppleva tillsammans skapar ett band mellan hund och förare som man har glädje av i vardagen. Att dessutom träna sin hund i allmänlydnad och samarbete gör turerna enklare och tryggare. "

Eva Danielsson

En glad kvinna står bredvid sin svarta hund med uppsträcka armar.

Eva Danielsson

"Hundar, våra underbara familjemedlemmar som för mig har blivit ett sätt att leva. Jag är utbildad allmänlydnadsinstruktör i Svenska Brukshundklubben. Att vara aktiv med sin hund utifrån hundens förmåga och vad den tycker är roligt är viktigt för mig. Nosework, lydnad, rallylydnad, personspår/viltspår, jaktapportering, agility, freestyle och många andra roliga saker har hundarna och jag gjort genom åren. Vi har också tävlat. 

I skrivandets stund har jag inte någon hund, men jag längtar och ser med glädje framemot en ny fyrbent kompis att dela ett aktivt hundliv med. Jag har ett motto som genomsyrar mitt liv med hund. Vägen är lika viktig som målet. Det skall vara kul!"

Denise Nilsson

En ung kvinna och hennes hund går i en vintrig skog.

Denise Nilsson.

"Sedan ett par år tillbaka har jag min första egna hund, Candy, en pigg och busig foxterrier. Just nu tränar vi lydnad med målet att så småningom tävla startklass, men jag är nyfiken på de flesta hundsporter och saker man kan göra tillsammans med sin hund. Just nu är jag hjälpinstruktör för att så småningom kunna utbilda mig till allmänlydnadsinstruktör. Jag hoppas kunna hjälpa fler att upptäcka hur mycket roliga saker man kan göra tillsammans med sin hund och hur fantastiskt det är när kommunikationen mellan hund och männika är på topp! "

Helena Linde

Helena Linde

Helena Linde

"Jag har hållit på med hundar i snart 40 år. Just nu har jag två hundkillar, en golden retriever som är 8 år och en schäfer som är 7 år. Förutom att jag är instruktör är jag även SBK-lärare, mentalfigurant och mental-testledare, tävlingsledare i lydnad och bruks samt nosework-instruktör.
Det jag brinner för är nosarbete av alla de slag, till exempel nosework, specialsök, uppletande och min favorit, personspår. Jag tycker också det är särskilt roligt med valpkurser och aktiveringskurser, men jag gillar all utbildning."

Jennie Roman

Jennie Roman

Jennie Roman

"Jag är utbildad allmänlydnadsinstruktör inom Svenska Brukshundsklubben. Jag har två labradorer som jag för tillfället tränar och tävlar Rallylydnad och Nosework med.
Det jag gillar med hundträningen är att jag stärker bandet och ökar  samspelet med mina hundar, samt att mina hundar får arbeta mentalt och fysiskt."

Karin Oxenwaldt

Karin Oxenwaldt

Karin Oxenwaldt

"Jag är instruktör inom ett flertal hundsporter, bland annat certifierad SNWK-instruktör i nosework. Jag är även doftprovsdomare, hundfysioterapeut och hundmassör. Jag brinner särskilt för nosework, rallylydnad och hoopers. För mig är det viktigt med en medveten friskvård och jag vill därför i första hand erbjuda mina hundar en allsidig och balanserad aktivitet och träning."

Lena Sand

Lena Sand

Lena Sand

"Jag har haft hund sedan 1988 då min första bearded collie flyttade in. Har haft åtta kullar av rasen och provat på många olika aktiviteter med mina hundar. Utställning, lydnad, rallylydnad, person- och viltspår, agility, nosework mm. Det finns mycket kul att göra med sin hund.
Jag har haft kurser i klubbens regi sedan 2002. Det har varit många olika kurser, såsom valp- unghund- allmänlydnad, tävlingslydnad, aktivitetskurs, aktiva promenader och rallylydnadskurser. Jag tycker att det är väldigt roligt att ha kurs. Jag njuter av att se hur samarbetet mellan hund och förare stärks och hur de utvecklas tillsammans.
Hoppas vi ses ute på klubben!”

Mette Sörvik

Mette Sörvik

Mette Sörvik

"Jag har varit hundälskare sedan barnsben och är lycklig hundägare sedan 32 år tillbaka med erfarenhet av tre raser: tollare, blandras aussie/border collie och stabijhoun. Idag har jag stabijerna Vilja och Dottie vid min sida. Tillsammans tränar och tävlar vi Nosework (NW 1) och Rallylydnad (fortsättningsklass och avancerad klass). Vi tränar också personspår i skog och mark och deltar på hundutställningar. Jag har egen kennel, Vinnarviljas kennel, med en liten uppfödning. Mitt motto är "Inte en stund utan hund!"