SBK Logga Strömstad

SBK Västra Distriktet

Våra instruktörer

Strömstads Brukshundklubb

21 aug 202321 aug 2023

Strömstads BrukshundklubbStrömstads Brukshundklubb

Agneta Guldhskiöld

Agneta Guldhskiöld med sina tre hundar.

Agneta Guldhskiöld

”Jag är hundpsykolog, hundinstruktör, och snart färdigutbildad inom hundgym och friskvård. Är även utbildad hunddagisföreståndare. Är utbildad instruktör i rally alla klasser, personspår och sök. De kurser som jag har är bland annat vardagslydnad från valp till vuxen. Har även inkallningskurser, koppelkurser och lydnad i olika former. För mig är det viktigt att jobba med positiva övningar som stärker relationen mellan dig och din hund. 
Nu har jag tre Shetland Sheepdogtikar: Stella 6 år, Sussie 4 år och Molly 2 år. Förutom att vi är ute på utställningar så tävlar vi i rallylydnad. Idag är Sussie och Molly i nybörjarklassen, och Stella är i avancerad klass. Vi tycker även det är roligt med nosework, personspår och sök.”

Anna Fronth

Anna Fronth

Anna Fronth

"Jag är utbildad allmänlydnadsinstruktör inom Svenska Brukshundsklubben, första hjälpen hundinstruktör i Svenska Blå Stjärnan och cirkelledare inom Studiefrämjandet. Jag har ett stort intresse för hund och friluftsliv, och har arrangerat flera vandringar och turer för den lokala brukshundsklubben samt för rasklubbar. 
Jag hoppas att fler ska vilja följa med ut och njuta av naturen tillsammans med sina hundar. Att uppleva tillsammans skapar ett band mellan hund och förare som man har glädje av i vardagen. Att dessutom träna sin hund i allmänlydnad och samarbete gör turerna enklare och tryggare. "

Helena Linde

Helena Linde

Helena Linde

"Jag har hållit på med hundar i snart 40 år. Just nu har jag två hundkillar, en golden retriever som är 8 år och en schäfer som är 7 år. Förutom att jag är instruktör är jag även SBK-lärare, mentalfigurant och mental-testledare, tävlingsledare i lydnad och bruks samt nosework-instruktör.
Det jag brinner för är nosarbete av alla de slag, till exempel nosework, specialsök, uppletande och min favorit, personspår. Jag tycker också det är särskilt roligt med valpkurser och aktiveringskurser, men jag gillar all utbildning."

Jennie Roman

Jennie Roman

Jennie Roman

"Jag är utbildad allmänlydnadsinstruktör inom Svenska Brukshundsklubben. Jag har två labradorer som jag för tillfället tränar och tävlar Rallylydnad och Nosework med.
Det jag gillar med hundträningen är att jag stärker bandet och ökar  samspelet med mina hundar, samt att mina hundar får arbeta mentalt och fysiskt."

Karin Oxenwaldt

Karin Oxenwaldt

Karin Oxenwaldt

"Jag är instruktör inom ett flertal hundsporter, bland annat certifierad SNWK-instruktör i nosework. Jag är även doftprovsdomare, hundfysioterapeut och hundmassör. Jag brinner särskilt för nosework, rallylydnad och hoopers. För mig är det viktigt med en medveten friskvård och jag vill därför i första hand erbjuda mina hundar en allsidig och balanserad aktivitet och träning."

Lena Sand

Lena Sand

Lena Sand

"Jag har haft hund sedan 1988 då min första bearded collie flyttade in. Har haft åtta kullar av rasen och provat på många olika aktiviteter med mina hundar. Utställning, lydnad, rallylydnad, person- och viltspår, agility, nosework mm. Det finns mycket kul att göra med sin hund.
Jag har haft kurser i klubbens regi sedan 2002. Det har varit många olika kurser, såsom valp- unghund- allmänlydnad, tävlingslydnad, aktivitetskurs, aktiva promenader och rallylydnadskurser. Jag tycker att det är väldigt roligt att ha kurs. Jag njuter av att se hur samarbetet mellan hund och förare stärks och hur de utvecklas tillsammans.
Hoppas vi ses ute på klubben!”

Mette Sörvik

Mette Sörvik

Mette Sörvik

"Jag har varit hundälskare sedan barnsben och är lycklig hundägare sedan 32 år tillbaka med erfarenhet av tre raser: tollare, blandras aussie/border collie och stabijhoun. Idag har jag stabijerna Vilja och Dottie vid min sida. Tillsammans tränar och tävlar vi Nosework (NW 1) och Rallylydnad (fortsättningsklass och avancerad klass). Vi tränar också personspår i skog och mark och deltar på hundutställningar. Jag har egen kennel, Vinnarviljas kennel, med en liten uppfödning. Mitt motto är "Inte en stund utan hund!"