jet
jet
jet
Logga

SBK Västra Distriktet

Våra Kurser

Tjörns Brukshundklubb

17 nov 202317 nov 2023

Tjörns BrukshundklubbTjörns Brukshundklubb

Valpkurs

- Bästa valpen!

Tycker du vardagslydnad är trist och att du aldrig får till det riktigt? Vi brinner för att visa hur kul och effektivt det kan vara bara du vet vad du ska göra. Vad du än vill göra med din hund har du efter kursen en riktigt bra grund. Och vi kan lova dig att du kommer att ha kul under tiden!
Den här kursen är på 6 lektioner. Oavsett om du har en valp eller en ny hund för dig och vill träna, kommer du helt säkert få en massa inspiration och motivation.

Du behöver boken bästa valpen och studieplanen för att följa med på lektionerna!

Bästa Starten

- En tävlingsförberedande kurs!

Oavsett ras, ålder eller hundsport du satsar mot hittar du här guldkornen du behöver för den absolut allra Bästa starten.
Du får ut absolut mest ut av övningarna genom att gå kursen hos oss samtidigt läsa om den i boken. Till boken finns också gratis checklistor att ladda ner och skriva ut. I checklistorna hittar du en stegvis plan för alla övningar i boken. Med andra ord – du får guidning från allra första steget till färdig del!
Kursen är på 6 gånger.
Kravet på deltagarna är siktet på att tävla. 

Vardagsaktivering

- För dig utan tävlingsambitioner

Under den här kursen kommer vi testa på olika sätt att aktivera hunden i vardagen. Vi kommer t.ex gå igenom tips på olika sätt att belöna hunden, göra promenaderna roligare, träna in tricks, nosaktivering, spår och annat roligt som aktiverar hunden. Den mesta tiden kommer vi vara utomhus oavsett väder. Vi kommer ha fokus på att ha roligt med hunden!


5 kurstillfällen på torsdagar och söndagar. Ungefär 2 timmar per tillfälle med start torsdag 19/10.

Torsdag den 19 är oktober 18:00
Introduktion och bästa belöningar

Torsdag den 26 oktober 18:00
Träna in tricks och kroppskontroll

Söndag den 5 november 09:00
Nosarbete del 1 Finsök

Söndag den 12 november 10:00
Nosarbete del 2 Spår och kurragömma

Söndag den 19 november 10:00
Aktiverande promenader


Med: Britta Abenius

Lydnadskurs

- För dig med tävlingsambitioner

Under kursens gång kommer vi att erbjuda temakvällar som fokuserar på olika lydnadsmoment såsom fritt följ, apportering mm. Det krävs lite förkunskap kring de olika momenten för att vi ska kunna få ut så mycket som möjligt av kursen.

Startdatum: 24 oktober samt fyra efterföljande tisdagar 18:30-20:30
Kursen kommer att hållas inomhus och kommer att vara begränsad till högst 5 deltagare.

Specialsök

Specialsök är ett utmärkt sätt att aktivera sin hund oavsett om du bara vill ha en kul sysselsättning, om du har som mål att tävla eller om du kanske funderar på att utveckla söket vidare till en hobby t.ex. kantarellsök eller till ett framtida jobb tillsammans med din hund. Att söka efter en speciell doft är ett fantastiskt bra sätt att utmana och stimulera hundens behov av mental träning.

Grundkurs
Kursen riktar sig både till dig som vill ha en riktigt bra grund inom preparat(doft)sök eller till dig som bara vill lära din hund att söka efter en doft för aktivering. Specialsök kommer bli en provform under SBK.

Kursen är på 12 tim Lördag och Söndag 09.00-15.00

Datum sätts när deltagarantalet är fyllt!

Förkunskaper: Gärna att hunden har föremålsintresse.

Pris: 1000:- + medlemskap i Tjörns Brukshundklubb, i priset ingår valfri Röd Kong samt lättare Lunch. Deltagarantalet är begränsat och ekipagen tränas en och en utefter nivå!

Specialsök - Fortsättningskurs, markeringar

I denna kurs utvecklar vi söket och lägger till en fin markering när hunden hittat doften. Markeringsövningar tränas i början separat från söket och allt läggs ihop när båda bitarna sitter bra. Kursen riktar sig både till dig som vill ha en riktigt bra grund inom preparat(doft)sök eller till dig som bara vill lära din hund att söka efter en doft för aktivering. Specialsök kommer bli en provform inom SBK.

Kursen är på 12 tim Lördag och Söndag 09.00 – 15.00

Datum sätts när deltagarantalet är fyllt

Förkunskaper: Genomgången grundkurs i specialsök.

Pris 1000:- + medlemskap i Tjörns brukshundklubb, i priset ingår lättare lunch . Deltagarantalet är begränsat och ekipagen tränas en och en utefter nivå!

 

Instruktör för båda kurserna är Carina Jonsson, Certifierad Instruktör i specialsök

Kurs i uppletande

Uppletande av föremål ingår som ett tävlingsmoment i de högre klasserna inom bruksprov. Hunden skall leta upp ett antal föremål inom ett anvisat område och apportera dessa in till föraren inom en viss tid. Uppletande är en mycket bra och lätt aktivering att genomföra för hemmabruk. Oroligt uppskattat av hundarna. I denna kurs får ni lära er grunderna inom uppletande för att sedan kunna träna på egen hand, eller tävla.

Kursen är på 12 tim Lördag och Söndag kl 09.00-15.00

Datum sätts när deltagarantalet är fyllt! Max 5 deltagare/kurs. Ekipagen tränas en och en och utefter sin nivå!

Förkunskaper: Hunden skall kunna vara lös och komma på inkallning!

Pris 1000:- inkl lättare lunch

Instruktör: Carina Jonsson, allmänlydnadsinstruktör, samt aktiv tävlande samt tävlat inom området i många år.

Kurs i spår

Spår är en av tävlingsgrenarna inom SBK. Här skall hunden följa ett människospår och markera utlagda föremål i spåret. Svårighetsgraden ökar ju högre upp i klasserna man kommer. I denna kurs fokuserar vi på grunderna inom spår, och tränar för att kunna starta i den lägsta klassen inom provet eller att använda som en trevlig aktivering för hunden. Att träna spår på egen hand är lätt och kräver inte mycket tid i anspråk.

Kursen är på 12 tim, Lördag och Söndag kl. 09.00 – 15.00

Datum sätts när deltagarantalet är fyllt! Max 5 deltagare/kurs. Ekipagen tränas en och en utefter sin nivå!

Inga förkunskaper krävs. Även valpar kan delta.

Pris 1000:- plus medlemskap i Tjörns brukshundklubb.

Instruktör: Carina Jonsson, allmänlydnadsintruktör, samt aktivt tävlande i grenen spår och tävlat inom området i många år.

.

Rallylydnad

Vi planerar att hålla kurser i rallylydnad våren 2024

Agility

Vi planerar att hålla kurser i agility våren 2024