Scott
Scott
Scott
Logga

SBK Västra Distriktet

Lydnad och Bruks sektorn

Tjörns Brukshundklubb

02 nov 202302 nov 2023

Tjörns BrukshundklubbTjörns Brukshundklubb

Vårt uppdrag i Tjörns BKs Lydnad & Bruks sektor är att organisera och utföra klubbens bruks- och lydnadsprov, samt att hålla igång medlemmarnas träning inför detta.

Tillsammans samarbetar tävlingsledare, domare och tävlingssekreterare med förberedelser inför tävlingar.

Vid sidan av kurserna och MH är tävlingarna en viktig inkomstkälla för klubben. Därför satsar vi ständigt på internutbildningar av tävlingsfunktionärer, tävlingssekreterare och tävlingsledare, som med ansvarsfull insats gör våra tävlingar till en positiv upplevelse för alla deltagare. Sektorn ser till att materiel för tävlingsverksamheten är tillgänglig.

Trivs du i tävlingssammanhang och vill tävla aktivt, så är det en värdefull erfarenhet att ta del av vårt arbete genom att hjälpa till som funktionär på plan. Då får du en närmare inblick i hur tävlingarna fungerar och hur momenten bedöms. Det innebär användbara kunskaper inför ett eget insteg på tävlingsbanan.

Är du intresserad att hjälpa till som tävlingsfunktionär?

Vi söker ständigt efter skrivare på plan i närkontakt med domare.

Har du erfarenhet på plan och känner för att utbilda dig till tävlingsledare eller till tävlingssekreterare? I så fall, anmäl ditt intresse.
Utbildningar äger rum fortlöpande.

Nya träningstillfällen i diverse grenar och bruks lydnad tar fart till våren. Då har du även möjlighet att lära känna någon annan med intresse för samma bruksinriktning och bygga upp din träning.

Dessa träningstillfällen tillhör "fri träning" och är öppen för alla bruksintresserade. Vi hjälper och stöttar varandra med figurantuppgifter. Nybörjare är hjärtligt välkomna, oavsett hundens nivå eller ras. Obs! Skott kan förekomma. Värt att veta för dig som vill skotträna din hund eller har en skotträdd hund.

Vår brukssektor siktar på att få fler hundägare ska intressera sig för bruksgrenarna. Förutom personspår ser vi fram emot ökat intresse och engagemang i övriga bruksgrenar: spår, skydd, sök och rapport.

Vi vill uppmärksamma våra medlemmar om att vår brukssektor tar nya tag för att satsa på fler aktiva ekipage i klubben, vare sig om det handlar om nybörjare eller kompetenta och erfarna bruksentusiaster. För att öka intresset successivt, strävar vi efter att ordna brukstävlingar, träningstillfällen, kompetensutveckling, förnya redskap samt olika typer av kurser i bruks. Under våra träningstillfällen har vi alltid behov av funktionärer och figuranter. Alla medlemmar oavsett vilken kunskapsnivå, ras eller storlek är välkomna att träna hos oss.

Vi förmedlar kontakter till dig som söker efter en specifik träningsgrupp inom tävlingsträning samt hjälper dig med tips för att höja kunskapsnivån. Kontakta vår sammankallande i brukssektorn för mer information eller möt oss under våra träningstillfällen.

Elin Sehlstedt
Sekreterare
Elin Sehlstedt