Logga

Tjörns Brukshundklubb

09 nov 202309 nov 2023

Tjörns BrukshundklubbTjörns Brukshundklubb

Rasutvecklingssektorn i Tjörns BK har i uppgift att organisera mentalbeskrivningar (MH) och vid behov befodra funktionärer till speciell utbildning.

RUS

Mentalbeskrivning hund (MH) beskriver de beteenden, som genom forskning, visat sig vara starkt ärftliga. Under ett MH går hund och ägare igenom en bana med olika moment där dessa beteenden dokumenteras.

Alla hundägare med hundar registrerade i SKK har möjlighet att anmäla sin hund till MH och de ger hundägaren en bra bild av vem hunden är i andra änden av kopplet. Rätt att delta har även oregistrerad hund som ska provas i verksamheten för samhällsnyttiga hundar efter uppvisande av intyg från utbildaren, enligt SBK.

Anmälan MH

Krav på hunden för att delta
- Minst tolv månader gammal.
- Registrerad i SKK eller i av SKK erkänd utländsk kennelorganisation.
- ID-märkt.
- Vaccinerad enligt gällande regler.
- Vara fullt frisk och inte löpa.
- Hunden får inte vara utsatt för doping eller andra otillbörliga förhållanden.

Anmälan görs enligt SBK sedan 2014 online genom att deltagaren skapar ett konto på SBK Tävling.

Deltagare anmäler sig via SBK Tävling, precis som man gör till ett bruksprov, lydnadsprov eller agilitytävling. För detta behöver man ha ett konto. Om det skulle vara så att deltagaren inte har möjlighet att skapa ett konto, så kan man ta hjälp av en instruktionsfilm eller ta kontakt med arrangören.

Inbetalning

För att anmäla till tävling eller ett prov, så kan man antingen betala via SBK Tävling eller direkt till klubbens konto. Om det

senare sker så skall man markera posten som manuellt betalad i SBK Tävling.

Förtur får du om du är medlem i Tjörns BK. Därefter gäller SBKs prioriteringsregler som finns att läsa under paragraf 13.

Har du frågor, kontakta Anna:

anna@tjornsbk.se