stuga
stuga
stuga
Logga

SBK Västra Distriktet

Stugsektorn

Tjörns Brukshundklubb

02 nov 202302 nov 2023

Tjörns BrukshundklubbTjörns Brukshundklubb

Stugsektorn

är ansvarig för klubbens byggnader och kringliggande träningsytor med appellplan. Vårt område kring klubben innefattar stora träningsplaner i närhet av skog och mark.

Vi ser till att Tjörns BKs byggnader är underhållna och tillhörande träningsytor välskötta. Vårt klubbområde ligger mitt i naturen med omgivande strövområden som är till fördel för många medlemmar som tränar bruksgrenar eller jakt, eller promenerar på stigar. Vi har även lyckan att kunna utnyttja Vita stugan för inomhusträning, kurser och föreläsningar. Gröna stugan är vår hemtrevliga klubbstuga med kök, kontor och samlingsrum. Grusplanen delar klubben med Räddningstjänsten, därvid räddningsövningar i bland tar plats. Lerduveskytte utövas i området kring klubben, så håll gärna koll på skjuttider.

För att byggnader och klubbområdet ska hållas i gott tillstånd, ser sektorn till att sköta om byggnader och införskaffa material. Frivilliga medlemmar medverkar för att hålla ordning, vilket ofta betyder obetald arbetsstyrka. Det innebär att vi får ta till hantverk "med hammare och spik", köra gräsklippartraktorn eller skotta framför ingångarna.

Under året ordnar vi vår- och höststädning av klubbområdet, där medlemmar hjälps åt med diverse skötsel, t. ex. mindre reparationer, målning, städning, röjning av snår och ris, m.m. Samtidigt bildar vi tillsammans en trevlig gemenskap med fika, grillning eller annat gott. Vi uppskattar därför alltid medlemmar som är beredda att hjälpa till.

Hör gärna efter med stugsektorn hur du som medlem kan hjälpa till!

Om något är trasigt eller behöver åtgärdas, kontakta Robban

Robert Olsson
Ledarmot
Robert (Robban) Olsson