SBK Logotyp Torslanda-Öckerö Brukshundklubb

SBK Västra Distriktet

Instruktörer och kursledare

Torslanda-Öckerö Brukshundklubb

Sara Eriksen

En tjej som är ute och går med sitt barn på ryggen.

Sara Eriksén

Jag heter Sara och är 30år och bor i Torslanda.
Jag har en Golden Retriever som heter Othello född 2014. Vi tränar och tävlar Agility och Rallylydnad.
Mitt hunderi startade med min foderhund, en labradorkille vid namn Oliver. Han jobbar idag som Blind/döv hund. Efter honom kom Exo. En rottweiler kille som blev 9år. Vi tränade mycket lydnad, rallylydnad, nosework och sök.
• SBK Utbildad Rallylydnadsinstruktör
• Noseworkinstruktör
• Klickerinstruktör
• Kantarellsöksinstruktör
• Specialkurs Spår för Per-Olof Andersson
• Specialkurs Valp för Ingela Dahlstedt
• Lärandets A-B-C för Eva Bertilsson
• Ledarutbildning steg 1 för studiefrämjandet

 

Amanda Andreasson

En tjej som håller sin hund i famnen.

Amanda Andreasson

Jag heter Amanda, kommer från Torslanda och är 20 år. I dagsläget pluggar jag till civilingenjör. Hemma har vi två shelties, Devin 8 år och Zcott 5 år. Vi tränar och tävlar i agility samt tränar rallylydnad och nosework
Devin och Zcott är två helt totalt olika individer som verkligen har fått mig att förstå hur viktigt det är att man anpassar träningen för varje individ. I min träning jobbar vi enbart med positiv förstärkning, och gärna uppgifter där hundarna får tänka, på deras nivå.

Något som är viktigt är att alla ska gå från träningen stolta och med ett leende på läpparna!
Meriter:
• Ledarskapsutveckling L1
• Agility A1
• Föreläsning: lär dig tolka hundens rörelser
• Diplom i balansbollskurs

 

Amanda Einmaa

En tjej sitter med sina två hundar vid sig.

Amanda Einmaa

Mitt namn är Amanda Einmaa jag är 33 år och bor med min familj i Olofstorp.
Hundar har för mig alltid varit ett stort intresse och min första hund var en rottweiler vid namn Troja. Efter att Troja gick bort så kom labradoren Sasso in i bilden och de har nu lett till att vi har tre labradorer boende hemma. Jag tävlar främst i viltspår och alla tre är svenska viltspårschampions.

Vi gillar all typ av träning och kör även rallylydnad och tränar jaktapportering. Jag utbildade mig till hundinstruktör via hundens hus 2019. Mitt stora intresse för retriver raser har gjort att jag 2021 läste en utbildning till jaktapporterings instruktör även denna på hundens hus. Utbildade mig 2019 även till viltspårsinstruktör hos Helena Lyckoskog via Royal dog education. Jag älskar att jobba med människor vilket gör att jag genom instruktörsrollen får träffa många fantastiska hundar och människor.

 

Matilda Rosander

En tjej som sitter med sin hund framför sig.

Matilda Rosander

Jag heter Matilda och jobbar som civilingenjör. Jag är uppvuxen med hund men skaffade min första egna när jag var 25 år. Då flyttade pumin Yara hem till mig och min sambo, tillsammans med Yara har jag testat på diverse hundsporter: tävlingslydnad, specialsök, personspår och agility. Det vi har fastnat mest för båda två är agility!
Jag är väldigt intresserad av hur hundar fungerar och varför de gör som de gör. Det bästa som finns är att hjälpa hundar och hundägare som har fastnat lite, och sedan se när poletten trillar ned. För mig är det självklart att träna sin hund med kärlek och tålamod, jag använder mig endast av positiv förstärkning på mina kurser!
Utbildning:
• SBK:s Grundmodul
• SBK allmänlydnadsinstr nov 2019
• Agilityinstruktör steg 1, oktober -20
• Pågående: Hundinstruktör, Hundens hus


Föreläsning: Reaktiva hundar, Kungliga hundar
Föreläsningar: Studiefrämjandets hundserie för instruktörer med Maria Brandel
Ebba Samuelsson
Jag heter Ebba och bor just nu i Lindome. När jag inte hänger med min storpudel Melza jobbar jag som doktorand på Göteborgs Universitet där jag utvecklar nya vaccin.
Melza flyttade hem till mig och min sambo 2018 då hon var 2 år. Med henne har jag haft en fantastisk resa där glädje och självförtroende har varit i fokus. Idag tränar och tävlar vi i agility och canicross (linlöpning med hund). Jag brinner för belöningsutveckling och att plocka fram det bästa i varje ekipage.
Min hundträning fokuserar på lek och glädje och jag tror att man når de bästa resultaten, både på tävlingsbanan och i vardagen, genom att ha roligt tillsammans med sin hund.
Meriter:
• Ledarskapsutveckling L1
• Agilityinstruktör Steg 1
• Grönt kort i drag

Madeleine Bergfelt

Madde tillsammans med sin rottweiler.

Madeleine Bergfelt

Mitt namn är Madeleine Bergfelt kallas Madde.

Jag är uppvuxen med Boxer och
min första hund var
en pudel som hette Chicko.
2007 kom min andra hund in i bilden, Zack, en rottweilerhane. Därefter blev det 8 stycken rottisar som nu har fått vandrat vidare.
Jag har idag 5 stycken rottweiler
som jag tränar och tävlar i lydnad, bruks, spår, viltspår, sök, specialsök, nosework, och utställningar.
Mitt mål med mina kurser är att ge deltagarna verktyg så att de kan nå sina mål oavsett vad de vill göra med sin hund. Det skall vara kul att träna hund. Med glädje och trygghet bygger man en bra relation mellan hund och hundägare.

2013 utbildade jag mig till mentalfigurant och testledare för både MH och MT.

2015 utbildade jag mig till allmänlydnadsinstruktör inom Sbk.

Jag har haft både valp, allmänlydnad samt aktiveringskurser.

 

 

 

Zara Elfvelin

Zara och volpinon Ella

Zara Elfvelin

Mitt namn är Zara och jag har haft tre hundar av tre olika raser sedan 2007. Jag har testat på lite av varje inom hundsport men det jag fastnat främst för med min volpino italiano Ella är agility. Vi tävlar hopp/agilityklass 3 och tränar regelbundet för Fiona Lövdinger och Ulrika Pettersson. Har även gått kurser och lektioner för bl a Linn Magnusson, Jenny Damm, Heidi Penttilä och Anne Karlsson. 

Sedan våren 2022 håller vi agilitykurser på TÖBK och det jag brinner för är att alla ekipage ska känna glädje och utvecklas tillsammans och att hundarna ska känna självförtroede. Jag arbetar belöningsbaserat med positiv förstärkning i min hundträning.

Meriter: SM i agility 2022, kvalad till SM 2023, Distriktsmästare Västra Götaland 2021, 3:a i "Eye of the Tiger" 2021, hoppchampionat 2021, agilitychampionat 2022

 

Ella och jag sysslar även lite med nosework, rallylydnad, viltspår och trickträning/freestyle men är inte tävlingsaktiva där.

Helen Philgren

Jag heter Helen Pihlgren och har så länge jag kan minnas tillbringat mitt liv med hundar och hästar. I början av 2000-talet växte mitt intresse för att tävla med hund och då framför allt i bruksgrenen spår. Jag har tillsammans med min familj i dagsläget 3 hundar och med min Bordercollie Wezter tävlar jag spår och har deltagit på 3 SM med honom. Jag är utbildad instruktör via SBK. Jag ser fram emot att få ha kurs tillsammans med er.

Frida Talcoth

Frida Talcoth och Loke

Frida Talcoth och Loke

Hej jag heter Frida, är 28 år och bor med min familj i Bräcke.
Jag har en Tollare (nova scotia duck tolling retriever), Loke på 5 år och han är min första hund. Vi tränar och tävlar framförallt jaktapportering men även rallylydnad, nosework, viltspår, specialsök, utställning och agility.
Jag har sedan jag var barn alltid velat ha hund och tack vare Loke har intresset för hund växt sig stort och är anledningen till att jag i våras tog examen som hundinstruktör. Och förhoppningsvis stoppar det inte där.
Jag tränar belöningsbaserat och med positiv förstärkning på mina kurser.
För mig är det viktigt att vi har kul tillsammans med våra fyrbenta vänner och att hunden själv väljer att vilja fortsätta jobba.
När vi inte tränar har vi en härlig, rolig och trygg vardag tillsammans.
Utbildning:
Hundinstruktör, Hundens hus -23

Erika Ljungberg

SBK specialsökinstruktör 2018, uppdaterad utbildning 2021, auktoriserad provledare 2021, under utbildning till domare i specialsök, SBK allmänlydnadsinstruktör och rallylydnadsinstruktör samt SNWK cert. noseworkinstruktör. Har en ridgeback Thabbie som jag tävlar specialsök och NW3 med samt en belgisk malinois Qaxa som tränar spår, lydnad och specialsök.

 

Sarah Johansson

Bild på Sarah

Jag heter Sarah och bor med min familj i Torslanda. Just nu går jag en utbildning till Hundinstruktör hos Hundens hus i Göteborg och skall läsa vidare till hundpsykolog. Tränar och hänger mycket med min Cavapoo Sonja som är två år. Sonja och jag gillar agility samt att träna tricks och använda nosen mycket.