Rankingtävlingar

Fyra gånger per år arrangerar vi s k Rankingtävlingar. Dessa är vanliga tävlingar som är öppna för alla att anmäla till via SBK Tävling. På Rankingtävlingarna finns ingen maxgräns för deltagarantal, alla som anmäler kommer med.

OBS! Båda mästerskapen för 2020, NoM & VM, är inställda. Därmed har vi beslutat att inte ha någon rankingtävling detta år, eftersom dessa tävlingar är till för att ta ut landslag till mästerskap.

På Rankingtävlingarna samlar man poäng till Rankinglistan, vilken ligger till grund för uttagning av landslaget. Tävlingen är alltså en kvalificeringstävling (rankingtävling) för alla intresserade ekipage som vill konkurrera om platser på landslagsläger och kommande landslagsuppdrag.

Prispallen på 2019 års SM med Sarah, Maria och MariaSarah & Exxi ligger just nu överst på rankinglistan. Här är en bild efter att de vann SM-finalen den 9 juni 2019.

Regler för rankinglistan

Rankingpoängen ges enligt följande:

  • Poäng ges utifrån placering i rankingtävlingar samt de två tävlingsomgångarna på SM Kval Final (kvalomgång och final). Poängen ges enligt tabellen nedan.
  • Antalet finalplatser på SM kan variera från år till år. Oavsett antalet finalplatser får alla som kvalar in till SM-finalen (minst) ett poäng. Alla som slutför SM-finalen får (minst) ett poäng.
  • Placeringen på rankinglistan baseras på summan av rankingpoäng från SM samt de fyra bästa resultaten på rankingtävlingar.
  • Vid lika poäng sorteras listan på placeringar – flest förstaplaceringar, vid lika flest andraplaceringar osv. Detta räknas på samtliga rankinggrundande tävlingar inklusive SM (där kval och final räknas separat).
  • Rankingen räknas på resultat ett år tillbaka. SM räknas in till nästa SM har genomförts.

Aktuell rankinglista hittar du till höger.

Poängberäkning rankinglista