Hundmarschen 2021

Under 2021 genomför vi två hundmarscher på distans, en på våren och en på hösten. Ett roligt arrangemang för alla som vill röra på sig tillsammans med sin hund och få tips på olika övningar.

När?

När som helst som passar dig under dessa dagar:

Hundmarschen hösten 2021

13–19 september

Hur?

Gå en valfri sträcka på minst 10 km tillsammans med din hund i naturen. Sträckan kan delas upp på fler kortare distanser vid behov, men den totala sträckan ska vara 10 km.

Glöm inte vatten till dig och din hund, bra skor att gå i och kanske något gott fika.

Aktiviteter

Filmer

Vi har många bra filmer med tips på övningar för dig och din hund under er promenad. Klicka här för att komma till filmerna, som även finns på Youtube.

Quiz

Active quizVar med och tävla om flera fina priser, så som termosar och ryggsäckar till de tre bästa på vårt quiz. Den som kommer på första plats får en extra fin vinst.

För att delta ska du ladda ner gratisappen ActiveQuiz. Skriv in SBKHUND i Quizrums-ID. Följ instruktionerna.

Det är 13 frågor som ska besvaras och för att få en ny fråga måste du gå ca 400 meter. Tänk på att svara snabbt. Lycka till!

Hundmarschen-pin och diplom

När du har gått 10 km kan du registrera dig här direkt på hemsidan. Vi skickar då en hundmarschen-pin och ett diplom till dig. Vill du inte ha det så kan du kryssa för det i formuläret. På grund av det mycket stora intresset för hundmarschen kommer du själv att få fylla i ditt och din hunds namn på diplomet. Diplom skickar vi för deltagande både på vårens och höstens hundmarscher men pin skickar vi bara en gång.

Deltog du vid hundmarschen 2020? Då ska du spara din pin för om du deltar på hundmarschen fem år i rad så kommer du få en särskild 5-årspin mot uppvisande av bild på dina tidigare pins.

Anmälan / registrering

Formuläret för att registrera när du har gått 10 km är öppet under de datum när hundmarschen går. Nu är registreringen öppen!

Större grupper

Klubbar, skolor och organisationer som önskar registrera en större grupp kan skicka ett mail till hundmarschen[at]brukshundklubben.se och meddela hur många man önskar så skickar vi pins o diplom.

Stötta Suicide Zero

Målet med hundmarschen är att inspirera till fysisk aktivitet och sunt hundliv samt sprida information om tjänstehundsverksamheten. Fysisk aktivitet minskar psykisk ohälsa och därför har Svenska Brukshundklubben i år valt att stötta föreningen Suicide Zero.

Hundmarschen är gratis, men med en önskan från oss att den som har möjlighet att ge en peng, skänker till Suicide Zero: https://egeninsamling.suicidezero.se/fundraisers/sbk-hundmarschen

Facebook

Kolla in hundmarschen här på Facebook. Det kommer hända en hel del här under hela veckan.

Övrigt

Du behöver inte vara medlem hos Svenska Brukshundklubben för att delta men du är varmt välkommen att bli det.

Nästa år arrangeras hundmarschen igen under hundens vecka. Boka in det redan nu!

Frågor

Frågor kan skickas till: hundmarschen[at]brukshundklubben.se

Detta är ett samarbete mellan Svenska Brukshundklubbens tjänstehundsverksamhet, projektet "Upp och hoppa - sund med hund", samt Studiefrämjandet.

Fyll i dina uppgifter här för pin och diplom!

Kryssa i rutan om du vill att vi skickar diplom.
Kryssa i rutan om du vill att vi skickar en pin.
OBS! Har du redan fått årets pin ska du inte kryssa i rutan. Men diplom skickar vi gärna igen.