Hundar sitter på skogsväg
Hundar sitter på skogsväg
Hundar sitter på skogsväg
NY Klubblogo Eslovs BK

SBK Skånes Distrikt

Våra instruktörer

Eslövs Brukshundklubb

02 dec 202402 dec 2024

Eslövs BrukshundklubbEslövs Brukshundklubb

Vi har två välutbildade avtalsinstruktörer, en allmänlydnadsinstruktör och en som snart är färdig allmänlydnadsinstruktör.

Annika Wuolo

Annika Wuolo och schäfern Gunde

Fotograf: Belinda Rubin

Jag är SBK-instruktör och hundtjänstinstruktör sedan början av 90-talet, och har främst utbildat tjänstehundar till FV och HV innan jag flyttade från Lappland till Skåne. Genom åren har jag tränat och tävlat i flera grenar med mina åtta egna hundar – agility, lydnad, rallylydnad, spår, sök och bevakning (patrull).

Just nu har jag en schäferhane som jag främst tävlar IPO-R och sök med. Min dressyrfilosofi bygger på trygghet och glädje i träningen, mycket lek men med mycket regler anpassade till hunden, och framför allt – sätt inte hunden i konflikt! Jag håller gärna kurser riktade mot tävling, men ännu hellre de kurser som lägger grunden för ett bra samarbete, just för att ekipaget inte skall hamna i konflikt när tävlingstänket får allt större betydelse.

De kurser jag har störst utbyte av att hålla, är de för stökiga eller stressade hundar. Det är mycket belönande när hundägare lyckas styra om all den energin till ett samarbete i stället för ett problem. Arbetet med dessa hundar har förändrat mitt sätt att träna, och de snabba belöningarna får allt oftare stryka på foten, medan koncentration och balans blir viktigare. Målet är att hunden är i rätt känsla i första hand, utför rätt beteende i andra hand.

Jag jobbar främst med belöningsträning, är ingen klickertränare, men är inte främmande för att blanda olika träningsmetoder utifrån ekipage. Jag vill också gärna ge hundarna möjlighet att lära sig själva, om det är möjligt utan att skapa konflikter eller problem.Det kan göra att inlärningen ibland tar litet längre tid, men det är det ofta värt.  

 

Jag håller kurser i:

Grundkurser (valp och allmänlydnad), tävlingslydnad, brukslydnad, spår, sök, uppletande, moment, specialsök (ex nosework), problemhund

 

Utbildning

ca 1988 SBK-instruktör

ca 1990 Hundtjänstinstruktör

2013 Tävlingsledare lydnad

2014 SBK Instruktörskurs problemhund, pilotkurs för Jan Gyllensten

2015 Tävlingssekreterare 

2015 SBK Instruktörskurs specialsök, pilotkurs för Johan Gullberg

 

Arbete

Jag är hortonom och arbetar deltid på en trädplantskola vid sidan av mitt företag, där jag dels håller hundkurserna, dels kurser om träd, främst stadsträd.  Mitt motto:
Bråka inte med hunden!

Tillgänglig för privatträning och skräddarsydda kurser.

Kontakt

Instruktör
Annika Wuolo

Fanny Tornblad

Fanny Tornblad, instruktör på Eslövs Brukshundklubb

Fotograf: Belinda Rubin

Jag är utbildad instruktör inom allmänlydnad, rallylydnad och tävlingslydnad. Utöver det är jag hundmassör och laserterapeut. Jag har även genomfört utbildning till problemhundskonsult, dock utan att ta examen.

 

Min grundtanke i hundträning är att man ska ha roligt tillsammans med sin hund och bygga ett samarbete grundat på tillit och ömsesidig respekt.All träning bygger på belöningsbaserade metoder, såväl i vardagsträning som träning mot tävling.

Jag har tidigare haft Papillon, Australian Cattledog, Jaktlabrador och Australian Kelpie som jag tränat aktivt med. Nu har jag en Jaktlabrador, Sally, som jag tränar inför tävling i lydnad och rallylydnad. Lever även tillsammans med min sambos Australian Cattledog.

Kontakt

Instruktör
Fanny Tornblad

Tilde Holmström

Jag är snart en färdigutbildad instruktör inom allmänlydnad. För tillfället så har jag en ung storpudel som jag tränar aktivt med. Vi siktar mot tävling i framförallt heelwork to music. Jag tränar och tävlar även aktivt med mina familjehemsföräldrars storpudel, framförallt i rallylydnad och på senare tid även litegrann i heelwork to music.

 

Min grundtanke är att all hundträning ska byggas på glädje, ett samarbete och jag vill sätta realationen mellan hund och förare i första rummet. I min egen träning bjuder gärna in hunden till att få tänka själv och ta egna initiativ. Jag tycker att det är viktigt att se till hunden som man har framför sig och vara öppen för att anpassa träningen därefter. All träning bygger på belöningsbaserade metoder.

Fei Heinestam

Medhjälpare på kurs

Tycker du också att det verkar roligt att hålla kurs, och vill hjälpa andra hundägare?
Att gå som medhjälpare på en kurs är ett bra sätt att prova på, samtidigt som du hjälper klubben. Kontakta den instruktör som du vill gå som medhjälpare till. Det är inte alla kurser som behöver medhjälpare, men tillsammans kommer ni fram till vad som är lämpligt.