Lagotto
Lagotto
Lagotto
SBK logo Skövde BK

SBK Skaraborgs Distrikt

Trivselregler

Skövde Brukshundklubb

03 mar 202403 mar 2024

Skövde BrukshundklubbSkövde Brukshundklubb

Trivselregler

Vi hälsar dig och din hund hjärtligt välkomna till Skövde Brukshundklubb.

Här lite info som du kan ha nytta av.

Rastning.  Hundarna bör vara väl rastade när du kliver in på träningsplanerna vid kurs eller träning. Det finns en hel del ställen att rasta hunden på runt klubben. Man kan exempelvis gå en promenad runt sjön. Men glöm inte att ha med en bajspåse, som du kan lägga i klubbens gröna sopkärl.

Till dig som går kurs ! tänk på att inte låta hundarna leka med varandra på träningsplanen, det underlättar er träning.

Torsdagar.  Vi har torsdagar avsatta till allmänna träningskvällar. Alla medlemmar är välkomna.
Många tävlingstränar, så kolla vilken träningsplan du kan använda.
En del torsdagar har vi även bemannad träning på lilla tränings-planen. Vilket innebär att det finns någon som ni kan få hjälp av.

Även valpar är välkomna när de har fullgod vaccination mot valpsjuka.

Aktuell information om torsdagsträningarna hittar du på vår Facebooksida, där vi löpande försöker lägga ut vad som händer.

Skott.  Träning med skott på någon av lydnadsplanerna kan förekomma torsdagar mellan 17.30 och 18.00. Från vår granne Lövsjötorps skyttecentrum,  hörs det även en del skottljud, vid olika tidpunkter.  

Löptikar.   Är välkomna på lilla lydnadsplanen (är till höger om stugan när man står på parkeringen) om det inte är en tävling inplanerad, då gäller förbud för löptikar 1 vecka innan tävling.

Facebook.  Klubbens facebookgrupp heter "Skövde Brukshund-klubb". Är du ännu inte fb-medlem redan, så ansök där om att få tillgång till sidan. Där lägger vi ofta upp vad som kommer att hända på klubben.

Vi hjälps åt.  Som ideellt driven klubb, är vi ständigt i behov av olika hjälpande händer.  Hör bara av dig till någon instruktör, till någon i styrelsen eller till någon av kontaktpersonerna här på hemsida, om att du kan delta i klubbarbetet, med t.ex. klippa gräs, stå i köket, hjälpa till på tävlingar. Vi har även 2 jobbdagar per år, då vi fixar olika saker, som målning, ogräsborttagning och liknande.

Vi hoppas du kommer att trivas på klubben.