SBK Logga Tyresö BK

SBK Stockholmsdistrikt

Specialsök Kong

Tyresö Brukshundklubb

30 dec 202330 dec 2023

Tyresö BrukshundklubbTyresö Brukshundklubb

Hundar mår bra när de får använda sin nos, här få du och din hund möjlighet att utvecklas i dofternas värld. Specialsök är ett samlingsbegrepp för hundens arbete att söka efter och markera olika dofter.

I specialsök används Kong Classic eftersom det är en vanligt förekommande träningsdoft.  Detta är en officiell gren inom SBK med prov som som är öppna för alla hundar (även oregistrerade).

Specialsök Kong - grunder steg 1

Kursinnehåll

I denna kurs så kommer vi att fokusera på; belöningsutveckling och belöningssignal, lekutveckling och föremålshantering inkl. släppande, sökutveckling i olika miljöer, markering och länka markering till sökarbete, detaljsök inomhus och utomhus (om väder och årstid tillåter) samt systematik grunder.
Målet är att efter du gått kursen ska du ha fått verktyg för att utveckla din hund i specialsök

Kursen är på 6 tillfällen och håller på ca 2 timmar varje gång. Ni är max 6 deltagare på kursen. Kursen kostar 2 300,00 kr och då ingår material (2 st kong samt småbitar).

Krav för deltagande

Ni har gått minst en kurs i allmänlydnad fortsättning och din hund är intresserad av föremål och vill leta efter saker.

Specialsök Kong - steg 2

Kursinnehåll

Vi tränar i olika miljöer och på olika sorters gömmor. Vi lär oss hur vi får vår hund att söka systematiskt och hur den blir uthållig. Vi fortsätter att träna markering, separat och i samband med söket.

Föraren ska efter genomgången kurs ha verktyg för att utveckla sig och sin hund mot klass 1 och 2 i SBKs prov ”Specialsök-kong”.

Kursen är på 6 tillfällen och håller på ca 2 ½ timmar varje gång. Ni är max 6 deltagare på kursen. Kursen kostar 1 800,00 kr.

Krav för deltagande
Ni har gått en grundkurs i specialsök kong.

Kurslitteratur:

SBK:s regelbok