Foto: okänd/TBK
Foto: okänd/TBK
Foto: okänd/TBK
SBK Logga Tyresö BK

SBK Stockholmsdistrikt

Valpkurs / Grundkurs

Tyresö Brukshundklubb

27 jul 202327 jul 2023

Tyresö BrukshundklubbTyresö Brukshundklubb

Alla hundar behöver skötsel, utbildning och en meningsfull aktivering för att må bra och bli en fungerande individ. På denna kurs sätter vi grunden för vår samvaro med hunden. Med detta menar vi det som de flesta hundägare vill lära sina hundar, och som de flesta hundar behöver. Vi börjar lätt och kan utöka svårigheterna efter individ och situation.

För att gå valpkursen ska valpen vara mellan 3 och 7 månader, är hunden äldre än 7 månader så passar det bättre att gå en grundkurs. Valpen/hunden ska alltid vara vaccinerad och registrerad hos Jordbruksverket

Kursens innehåll

För att gå valpkursen ska valpen vara mellan 3 och 7 månader, är hunden äldre än 7 månader så passar det bättre att gå en grundkurs.

Här får du som hundägare lära dig hur du genom samarbete och trygghet sätter grunden för en bra relation med din valp/hund och få ett härligt liv tillsammans med människans bästa vän!
Du får lära dig att förstå hur hunden är och reagerar samt hur man genom belöningar kan forma dess beteende så den fungerar i vardagen.
Vi hjälper dig att bli en tydlig tränare för din hund och vi ger dig tips och övningar som du tränar på där hemma.
Vi börjar lätt och kan utöka svårigheterna efter individ och situation. Kursen innehåller både teori och praktik.
Vi belönar och leker in det mesta. Vi fokuserar på att hunden vill ta kontakt och är uppmärksam på dig.
Vi tränar på kontakt, följsamhet och att gå fint, stanna kvar, inkallning, hantering och att kunna slappna av och bara vara lugn.
Vi provar och ger exempel på hur din valp får ett rikt liv genom att den får uppleva olika miljöer, aktivering i form av kravlösa tricks, nosaktivering och mycket mer.

Målsättningen är att du ska få verktyg och kunskap om hur du får en bra relation med din hund samt skapa goda vanor hos din valp.

Kursen är på 6 tillfällen och håller på drygt 2 timmar varje gång. Ni är max 8 deltagare på kursen. Kursen kostar 1 800,00 kr (ett års medlemskap i Tyresö BK tillkommer).

Krav för deltagande
Du är medlem i Tyresö BK. Valpen/hunden ska vara vaccinerad och registrerad i Jordbruksverket – detta kontrolleras vid kursstart.

Kurslitteratur

Vi har ingen speciell kurslitteratur i den här kursen, men du får lästips av din instruktör.