Busig pudel
Busig pudel
Busig pudel
Vällingby BK

SBK Stockholmsdistrikt

Aktiveringskurser

Vällingby Brukshundklubb

28 jun 202428 jun 2024

Vällingby BrukshundklubbVällingby Brukshundklubb

Det finns så mycket roliga saker att göra med sin hund! Kanske något som får hunden att aktivera sin nos, lära er nya tricks eller varför inte motionera tillsammans med din hund? Aktuellt: Prova på Urbana spår, start 20/8

Aktiveringskurser

Kom igång med Urbana Spår

Aussie May spårhund

Lär dig att lägga spår i stadsmiljö på hårda underlag, för valpar och unghundar mellan 3-18 månader.

Start 20/8

Pris 1400 kr

Mer information  & anmäla

Kurser i aktivering

Det här kan nog vara en av de roligaste kurskategorier du hittar hos oss. Det finns mer i hundträning än att gå får valp- och vardagslydnadskurs vidare till sport, däremellan finns det nämligen en hel massa saker du kan göra med din hund.

Under kategorin ”aktivering” hittar du olika typer av kurser, men gemensamt är att de är oftast kurser för alla hundar och inga särskilda förkunskaper behövs.

Olika typer av aktivering

Som sagt, den här kategorin är lite gott och blandad, men kan säga att det finns några typiska kurser som du kan hitta hos oss.

  • Nosaktivering: Hundarna älskar att jobba med nosen! Nosaktiveringskurser är ofta en variant av de befintliga hundsporter såsom bruksspår, brukssök eller specialsök – men där man inte tränar lika tävlingslik och i en fast form, utan miljöerna och själva uppgifterna kan vara mera varierande.
  • Tricks: All träning som vi gör med vår hund ökar vårt samarbete och relation, och då är just tricks ett bra och enkelt sätt att få till hundträning i vardagen. Och framförallt roligt – för vem vill inte ha hunden som kan de roligaste tricksen som man kan visa upp till middagsgästerna?
  • Motion / canicross: Ibland är det inte bara hjärnan som behöver jobba, utan för hundar och förare som har spring i benen har vi ibland kurs i canicross hos oss. Roligt och fartfyllt, för det kommer gå så snabbt på löparspåret eller på skogstigen när du har din hund som draghjälp.
  • Udda sporter: Vi vill gärna testa olika hundsporter! I aktiveringskategorin hittar du sporter som inte är vanligt förekommande på vår klubb, men som ibland besöker vår kursschema. Senaste åren har vi till exempel haft prova på kurser i Freestyle och Dogfrisbee.

Hittar du inte en kurs som passar dig?

Har vi inte just nu en kurs som passar dig och din hund kan du alltid skicka ett intresseanmäla till vår Hundägarsektor via mail. Vi har inget kösystem till kommande kurser, men du kommer få en notis när vi nästa gång har en kurs du efterfrågar, så du har en god chans att fånga upp en kursplats.

Hundägarutbildning (HUS)
Kursadministratör
Jonna Vulkko