Matte gör en hjärta med händerna runt hundens nos
Matte gör en hjärta med händerna runt hundens nos
Matte gör en hjärta med händerna runt hundens nos
Vällingby BK

SBK Stockholmsdistrikt

Gå kurs hos oss

Vällingby Brukshundklubb

01 apr 202401 apr 2024

Vällingby BrukshundklubbVällingby Brukshundklubb

Välkomma på kurs hos oss! Vi erbjuder ett antal kurser med olika inriktningar. Som nybliven hundägare börjar du kanske med en valpkurs och fortsätter med vardagslydnadskurs – för att sedan kanske fortsätta träna vidare i någon sport. Kursutbudet varierar och utvecklas ständigt och vi hoppas du ska hitta en kurs som passar dig och din hund!

Hur anmäler du dig

Aussievalp Rio

Du anmäler dig till våra kurser genom formulär här på hemsidan under respektive kurs.

Eftersom det är många som vill delta i våra kurser är anmälan till kurserna bindande.

Kursavgiften ska vara betald inom två veckor från bekräftad kursplats, eller senast innan kursstart (om anmälan har inkommit närmare kursstarten) och återbetalas inte annat än vid sjukdom eller olycksfall (återbetalas ej vid löp). 

Se vårt aktuella kursutbud

 

Medlemskap hos Vällingby Brukshundklubb

En australian shepherd med en bruksapport i munnen.

Medlemskap i Vällingby Brukshundklubb eller annan lokalavdelning under SBK krävs för deltagande i våra kurser.

I formuläret för kursanmälan anger du om du redan medlem eller vill bli det i samband med att du anmäler dig till kurs. Är du ännu inte medlem, vänta gärna på bekräftelse att ni har fått en kursplats innan du skapar medlemskapet, då detta kan inte återbetalas.

Enligt samarbetsavtal mellan Sveriges Hundungdom och Svenska Brukshundklubben (SBK) får alla Sveriges Hundungdomar t o m det år man fyller 25, delta på SBK:s kurser och utbildningar utan krav på medlemskap i SBK. För medlemskap se www.shu.se/medlem.

Ibland kan de ske att vi arrangerar föreläsningar, eller kurser i samarbete med andra brukshundklubbar. I dessa undantagsfall kan de förekomma, att du inte behöver medlemskap hos oss – men det står i sådant fall tydligt i kursbeskrivningen. 

Krav på hundar som går kurs

Irländsk terrier Taylor tränar rapport.

För att få gå kurs hos någon av SBK/SKKs lokalklubbar måste hunden vara id-märkt och vaccinerad mot valpsjuka.

Vill du gå kurs med en importerad hund måste den ha uppnått en ålder av 6 månader och varit i landet minst 3 månader.

Det kan också finnas olika krav på hundar på specifika kurser (t ex åldersgräns och förkunskaper), men du hittar detta information i respektive kursbeskrivning. 

Annat att tänka på

Liten hund tränar rallylydnad.

Vi är till största del utomhus på våra kurser. Kursen blir betydligt roligare om du är varm och torr.

Ta alltid med dig ordentligt med gott godis till hunden, roligaste leksaken och vanligt koppel  (ej flexi-koppel). Om något annat utrustning behövs, står det i kursbeskrivningen (t ex spårsele och lina på spårkurser). 

Klubben ligger närheten av en skytteklubb, så skottljud kan förekomma. Vi kommer inte kunna erbjuda återbetalning från kurser, ifall du behöver hoppa av pga skottljud. Är du orolig, rekommenderar vi att du besöker klubben den dagen/tiden då kursen ska hållas för att få en uppfattning om hur skotten kan låta och om din hund berörs av ljudet. 

Det är inte säkert att du alltid kan ha din hund vid din sida. Ibland måste den vänta i bilen eller i en bur i klubbstugan. Detta är vanligt på kurser, där vi tränar en hund i taget (t ex bruks- och många lydnadskurser). Var därför observant om detta står i kursbeskrivningen för den kursen du vill delta i. Kursupplägget är planerat så att det inte gå att göra undantag för denna regel.  

Vi saknar rinnande vatten i klubbstugan, så ta med ta med ordentligt med vatten till hunden. Däremot har vi en enklare servering i klubbstugan (endast swish-betalning) och toaletter.