Redo för lydnadsträning
Redo för lydnadsträning
Redo för lydnadsträning
Vällingby BK

SBK Stockholmsdistrikt

Kurser i tävlingslydnad

Vällingby Brukshundklubb

01 apr 202401 apr 2024

Vällingby BrukshundklubbVällingby Brukshundklubb

Nyfiken på tävlingslydnad eller kanske redan startat din tävlingskarriär? Vi erbjuder kurser från grundfärdighetskurser för nybörjarekipage till temakurser för de som redan har kommit en bit i sin tävlingskarriär.

Aktuella kurser i tävlingslydnad

Lydnadsläger (från vardagslydnad till tävlingslydnad)

Jidder rundar kon i lydnadsklass

För dig som vill jobba vidare med vardagslydnad eller kika närmare på moment i startklass i tävlingslydnad.

Du kanske har gått en vardargslydnadskurs under året, eller bara  funderar på hur du tar nästa steg i din hundträning – kanske är nyfiken på att kika närmare på tävlingslydnad?

Datum 9/3 & 10/3
Pris 1850 kr

Mer information  & anmäla

Coachgrupp i Tävlingslydnad

BC platsliggning

För tävlingsinriktade ekipage som vill fortsätta utvecklas inom tävlingslydnad . Du planerar vad du vill få hjälp med, så träning anpassas utifrån ekipagens behov.

Start 21/4 (3 tillfällen)

Pris 1050 kr

Mer information  & anmäla

Clinic i lydnad med Sophie Schelin

Lämna apport

För dig är vill utvecklas inom tävlingslydnad. En föreläsningkväll i temat "5 bästa träningstips" och en coachning med egen hund.

Datum 17/5 Föreläsning kl 18:00  & Coachning med egen hund18/5 FM grupp kl 9:00-12:00, EM grupp kl 13:00 - 16:00)

Pris 300 kr - bara föreläsning  / 1400 kr föreläsning + träning med hund

Mer information  & anmäla

Att gå kurs i tävlingslydnad

Tävlingslydnad passar för alla hundar och förare som gillar att arbeta med detaljer och utveckla sin relation och kommunikation.

Momenten ser ibland väldigt enkelt ut, när man ser andra ekipage på appellplan. För att få till noggranna detaljer, krävs det att ekipagen har god relation, bra belöningssystem och jobbat med flera olika så kallade grundfärdigheter. Just därför är det första steget för blivande tävlingsekipage just en kurs i t.ex belöningsutveckling eller grundfärdighetskurs, innan de kan gå vidare till att jobba med själva moment.

Vad är tävlingslydnad

Inom tävlingslydnad ska du och din hund ta er igenom ett program som innehåller ett antal olika moment. Du får endast kommunicera med din hund med enkla kommandon och få handtecken och  hunden ska kunna utföra olika moment båda nära föraren och på avstånd.

Ekipagen tävlar i fyra olika klasser, från startklass, klass 1, klass 2 till klass 3. Moment är något lika mellan klasserna, men blir svårare och mer komplicerade ju högre upp i klasserna ekipaget klättrar.

Typiska moment är t.ex fritt följ, där hunden ska följa förarens vänstra sida i olika vinklar och hastigheter, apportering, hopp över hinder, runda kon, och olika typer av ligg / sitt / stå -moment.  

Varför tävlingslydnad?

  • Passar till dig som gärna tränar små detaljer noggrant som sedan ska bli en helhet
  • Vill ha en sport som är enkel att träna, du behöver bara en liten gräsyta och lite tillbehör såsom koner, apporter och ruta och du är redo för ett träningspass.

 

Hittar du inte en kurs som passar dig?

Har vi inte just nu en kurs som passar dig och din hund kan du alltid skicka ett intresseanmäla till vår Hundägarsektor via mail. Vi har inget kösystem till kommande kurser, men du kommer få en notis när vi nästa gång har en kurs du efterfrågar, så du har en god chans att fånga upp en kursplats.

Hundägarutbildning (HUS)
Kursadministratör
Jonna Vulkko