Aussievalp Rio
Aussievalp Rio
Aussievalp Rio
Vällingby BK

SBK Stockholmsdistrikt

Valpkurser

Vällingby Brukshundklubb

28 jun 202428 jun 2024

Vällingby BrukshundklubbVällingby Brukshundklubb

Att ha en fyrbent familjemedlem är en otroligt berikande upplevelse! Hos oss hittar du valpkurser från 12 veckor till ca 6 månader. Under kurserna får du verktyg och tips som stärker bandet mellan dig och din hund.

Valpkurs

Aussievalp Rio

Tips och övningar för att valptiden ska bli så härlig som möjligt. Ge dig och din valp de bästa förutsättningarna för en lyckad start tillsammans!

Start 3/9

Pris 2100 kr

Mer information  & anmäla

Kom igång med Urbana Spår

Aussie May spårhund

Lär dig att lägga spår i stadsmiljö på hårda underlag, för valpar och unghundar mellan 3-18 månader.

Start 20/8

Pris 1400 kr

Mer information  & anmäla

Att gå valpkurs

Grattis till din nya fyrbenta familjemedlem! Det är nu ni kan lägga grunden till en härlig relation mellan dig och din hund och därför är en valpkurs en perfekt start.

Våra valpkurser passar för valpar som vid kursstarten är 3-6 månader gamla. Valpen ska ha hunnit fylla 12 veckor vid kursstart, och ha hunnit få sitt DHPPI vaccination enligt vaccinationsprogrammet.

De små valparna är som oskrivna blad och så gulliga som de må vara, är det inte alltid bara dans på rosor med dessa små vildungar med kylvassa tänder och oändlig mängt energi. Inom brukshundklubben tränar tror vi på belöningsbaserad träning, och valpkursen ger dig verktyg och kunskap att utveckla dina färdigheter som hundtränare och hur du kan utveckla samarbetet och relationen med din nya valp.

 

Varför valpkurs?

Innehåll och upplägg på våra valpkurser kan variera något, och du hittar alltid mer detaljerad information i respektive kursbeskrivning, men generellt kan man säga att alla våra valpkurser innehåller dessa delar:

  • Lära om belöningsbaserad träning.
    Inom brukshundklubben tror vi på belöningsbaserad träning. Enkelt beskrivet, att valpen får bekräftelse när den gör rätt, t.ex i form av godis. I praktiken handlar det om så mycket mera, såsom val av rätt typ av belöning, timing och belöningsplacering. Med goda grunder i detta står du och din valp på en stadig grund att för fortsätt träning och relationskapande.
  • Grunder av vardagslydnad
    För att din valp ska bli en bra hundmedborgare behöver den kunna en del färdigheter, såsom gå fint i koppel, sitt / ligg, vänta och hantering.
  • Valpinformation
    Vi går såklart igenom en hel del praktiska saker som ingår i hundlivet. Hur ofta klipper man klor? Ska man bada hunden ofta? När byter man från valpfoder till vuxenfoder? När skulle man igen vaccinera valpen? På en valpkurs lär du dig också massa nyttig informationen som du har nytta av även när valpen har blivit äldre.

 

Hittar du inte en kurs som passar dig?

Vår kursutbud varierar och det är inte alltid vi har en valpkurs i schemat, även om vi försöker ha det i jämna mellanrum. Har vi inte just nu en kurs som passar dig och din hund kan du alltid skicka ett intresseanmäla till vår Hundägarsektor via mail. Vi har inget kösystem till kommande kurser, men du kommer få en notis när vi nästa gång har en kurs du efterfrågar, så du har en god chans att fånga upp en kursplats.

Om din hund har hunnit fylla 6 månader, kan du kika efter våra vardagslydnadskurser istället för en valpkurs.

Hundägarutbildning (HUS)
Kursadministratör
Jonna Vulkko