Wheatenterrier inkallning
Wheatenterrier inkallning
Wheatenterrier inkallning
Vällingby BK

SBK Stockholmsdistrikt

Kurser i vardagslydnad

Vällingby Brukshundklubb

01 apr 202401 apr 2024

Vällingby BrukshundklubbVällingby Brukshundklubb

Vardagslydnad är en färskvara så kurserna passar både som en fortsättning till en valpkurs för den unga hunden och för den vuxna hunden. Under kurserna forsätter vi utveckla kommunikation och moment som behövs i vardagen.

Aktuella kurser i vardagslydnad

Två kompisar på hundpromenad

Vardagslydnad på Vift

En rolig vardagslydnadskurs för ekipage som vill utvecklas tillsammans och lära sig klara av olika uppgifter och miljöer.

Start 2/4, 5 tillfällen

Läs mer

Vardagsydnad på Vift | Fortsättningskurs

Busig pudel

Fortsättningskurs i till dig med hund med god vardagslydnad som vill utmana sig att klara mer klurigare lära sig klara av olika uppgifter och miljöer.

Start 13/5, 5 tillfällen

Pris 1750 kr

Mer information  & anmäla

Att gå kurs i vardagslydnad

Vardagslydnad, allmänlydnad – ett kärt barn har många namn sägs det.

Vardagslydnad är nyckeln till ett harmoniskt samspel mellan dig och din hund. Våra vardagslydnadskurser är utformade för att ge dig träningstips och råd som hjälper dig att forma din hund till en exemplarisk hundmedborgare.

Från att gå fint i koppel till att hantera olika vardagssituationer som möten med andra hundar och människor, inkallning och stadgeövningar, våra kurser i vardagslydnad ger dig bra verktyg för skapa en bra samarbete och kommuniation mellan dig och din hund.

Varför vardagslydnad?

Vi alla har säkert en egen uppfattning om vad innebär att en hund är ”lydig”. De viktigaste är att du som hundägare sätter upp regler, som passar in i din vardag med din hund.  Vardagslydnadskurser erbjuder träning för situationer som gör vardagen enklare, som att få till fina hundmöten och gå fint i koppel, hantering och stadga, sitt och ligg, samt för livsviktiga ögonblick som inkallning och "stanna"-kommandon för att undvika farliga situationer.

Belöningsbaserad träning

Inom vår brukshundklubb satsar vi på belöningsbaserad träning. Genom att belöna din hund när den gör något bra, berättar du till din hund att just det där beteendet vill du se mer av. Det handlar inte bara om att ge en torr tråkig godis lite då och då godis, utan också om att välja rätt typ av belöning, perfekt timing och placering. Detta skapar en positiv träningsmiljö som gör att din hund ser fram emot varje träningssession med dig.

 

Mångsidiga vardagslydnadskurser hos oss

Vi erbjuder olika typer av vardagslydnadskurser för att passa olika behov. Våra klassiska vardagslydnadskurser inkluderar övningar på appellplan och teoripass i klubbstugan. Dessutom har vi specialiserade kurser som "Vardagslydnad på Vift," där träningen även sker i verkliga miljöer som Vällingby Centrum. Många av våra kurser inkluderar också nosaktivitetsövningar för att stimulera hundens sinnen på olika sätt.

Anmäl dig till våra vardagslydnadskurser idag och skapa en starkare och lydigare relation med din hund!

 

Hittar du inte en kurs som passar dig?

Har vi inte just nu en kurs som passar dig och din hund kan du alltid skicka ett intresseanmäla till vår Hundägarsektor via mail. Vi har inget kösystem till kommande kurser, men du kommer få en notis när vi nästa gång har en kurs du efterfrågar, så du har en god chans att fånga upp en kursplats.

Hundägarutbildning (HUS)
Kursadministratör
Jonna Vulkko